Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI şi alţi patru grei, revocaţi din funcţii de Iohannis

La o lună de la decapitarea DGIPI, a cărui fost şef a fost ulterior acuzat de detunare de fonduri, a venit rândul Direcţiei Generale Anticorupţie din minister să îşi schimbe şefii.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretele de încetare a raporturilor de serviciu pentru cinci nume grele din Ministerul de Interne, relatează Hotnews.

Printre cei traşi pe linie moartă se numără Jănică Arion Ţigănaşu, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din Minister, precum şi Genu Eduard Radu, adjunct al şefului DGA. Un alt nume greu este Aurel Vlădulescu, actual Director al Direcţiei Audit Public Intern, anterior fusese Director General al Direcţiei Generale de Management Operaţional, arată sursa citată.

Iohannis a semnat şi pentru încetarea raporturilor de serviciu a chestorului Viorel Dosaru, acesta fiind eliberat din funcţia de secretar de stat printr-o decizie a premierului Cioloş la începutul acestei luni din cauza implicării într-un dosar de corupţie.

De asemenea, şeful statului l-a trecut în rezervă pe general-locotenent – cu trei stele Grădinaru Dorel din Ministerul Afacerilor, personaj schimbat din funcţie în 2014, după accidentul aviatic de pe lacul Siutghiol.

Amintim că recent au fost eliberaţi din funcţie, de către premierul Cioloş şi şeful DGIPI Gheorghe Nicolae şi adjunctul acestuia Nelu Zărnică. La cinci zile de la demitere, Gheorghe Nicolae a fost pus sub urmărire penală pentru deturnare de fonduri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne