Sectorul 2, cel mai eficient în atragerea şi folosirea fondurilor europene

Sectorul 2 din Capitală este pe primul loc la nivel naţional cu privire la atragerea fondurilor europene, având proiecte finalizate sau în curs de derulare a căror valoare toatală se ridică la suma de 357,67 milioane de lei, echivalentul a circa 80 milioane de euro, anunţă b365.ro. Astfel, două dintre cele mai importante proiecte cu fonduri europene ale Primăriei Sectorului 2 au fost prezentate, joi, de conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI).
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Ana Petrescu
04.10.2012

Sectorul 2 din Capitală este pe primul loc la nivel naţional cu privire la atragerea fondurilor europene, având proiecte finalizate sau în curs de derulare a căror valoare totală se ridică la suma de 357,67 milioane de lei, echivalentul a circa 80 milioane de euro, anunţă b365.ro.
Astfel, două dintre cele mai importante proiecte cu fonduri europene ale Primăriei Sectorului 2 au fost prezentate, joi, de conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI).

Primul vizează instalarea a 47 de camere video în intersecţii, staţii de autobuz, parcuri şi străzi din cartierul Baicului, valoarea totală a proiectului ridicându-se la sumă de 3,5 milioane de lei. Scopul principal al proiectului este îmbunătăţirea calităţii serviciilor sociale publice creşterea securităţii şi siguranţei locuitorilor din zonă şi prevenirea criminalităţii prin combaterea infracţiunilor.

Potrivit primarului Sectorului 2 Neculai Onţanu vor funcţiona 719 camere video pe majoritatea străzilor până la finele acestui an, fiind acoperit în acest fel tot sectorul. Astfel conform administraţiei locale, sistemele de supraveghere deja instalate s-au dovedit a fi foarte eficiente, în sensul în care rata criminalităţii a fost redusă cu peste 40%, lucru confirmat de statisticile Poliţiei Române.

Colegiul "Iulia Haşdeu" va trece printr-un proces de reabilitare şi modernizare

Al doilea proiect prezentat, joi, de oficialii ADRBI, joi, este cel care are în vedere reabilitarea şi modernizarea Colegiului Naţional “Iulia Haşdeu” unde se lucrează la extinderea aripii corpului de clădire de pe Bulevardul Ferdinand şi la finisajele interioare. În plus, laboratoarele colegiului vor fi dotate cu echipamente de ultimă generaţie la laboratoarele de biologie, fizică, chimie, informatică şi alte discipline. Proiectul prevede şi achiziţionarea a sute de laptopuri, videoproiectoare şi calculatoare.

Valoarea totală a proiectul se ridică la suma de 48,3 milioane de lei, în aceşti bani fiind incluse lucrările de consolidare, reabilitare termică şi de schimbare a acoperişului, la care se adaugă extinderea clădirii cu încă 465 de metri pătraţi şi dotarea cu echipamente didactice, inclusiv cabinetul medical al şcolii. Totodată, vor fi create noi laboratoare de informatică dotate cu 182 calculatoare, 23 videoproiectoare şi 23 laptopuri, toate conectate la reţeaua de internet de mare viteză. Conform primarului Onţanu lucrările urmează să fie finalizate în septembrie 2013.

Tot din bani europeni este modernizat şi liceul Teoretic "C.A. Rosetti"

Primarul sectorului 2 a anunţat anul trecut că o sumă de 10,3 milioane de lei urmează să fie investită în procesul de modernizare a liceului teoretic C.A. Rosetti, banii fiind alocaţi atât pentru reabilitarea termică a corpului principal, cât şi pentru realizarea unei săli de sport pe o suprafaţă de 1.410 de metri pătraţi. În plus, în proiectul de modernizare al şcolii a fost inclusă şi dotarea unităţii de învăţământ cu panouri fotovoltaice care vor asigura independenţa energetică a clădirii. În ceea ce priveşte dotări didactice, liceul va avea 10 camere de documente cu cameră web de înaltă rezoluţie ce va permite profesorului să prezinte ceea ce este scris pe o pagină de hârtie şi încă 15 sisteme de evaluare simultană format dintr-un calculator cu receiver şi telecomenzi pentru fiecare elev. Termenul de finalizare al lucrărilor a fost fixat pentru luna martie a anului viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor