Grindeanu a ajuns la Guvern. Contestă citirea moţiunii de cenzură [surse]

Surse guvernamentale susţin că premierul Sorin Grindeanu nu va merge la citirea moţiunii, căci aceasta nu poate fi citită duminică, din cauza nerespectării unor proceduri.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns, duminică, puţin după ora 11:00, la Palatul Victoria, unde se află majoritatea consilierilor săi, relatează Mediafax.

Potrivit unor surse guvernamentale, Grindeanu va absenta de la şedinţa de duminică a Parlamentului, unde se va citi moţiunea de cenzură iniţiată de PSD contra propriului Guvern.

Conform surselor, premierul invocă nerespectarea procedurilor parlamentare. Astfel, cei din echipa premierului susţin că moţiunea de cenzură nu poate fi citită duminică în plenul Parlamentului, deoarece documentul trebuie trimis înainte la Guvern, iar registratura Executivului nu lucrează duminică.

Astfel, Regulamentului activităţilor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor stipulează că moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Conform regulamentului, moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la dată când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne