Grindeanu a ajuns la Guvern. Contestă citirea moţiunii de cenzură [surse]

Surse guvernamentale susţin că premierul Sorin Grindeanu nu va merge la citirea moţiunii, căci aceasta nu poate fi citită duminică, din cauza nerespectării unor proceduri.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns, duminică, puţin după ora 11:00, la Palatul Victoria, unde se află majoritatea consilierilor săi, relatează Mediafax.

Potrivit unor surse guvernamentale, Grindeanu va absenta de la şedinţa de duminică a Parlamentului, unde se va citi moţiunea de cenzură iniţiată de PSD contra propriului Guvern.

Conform surselor, premierul invocă nerespectarea procedurilor parlamentare. Astfel, cei din echipa premierului susţin că moţiunea de cenzură nu poate fi citită duminică în plenul Parlamentului, deoarece documentul trebuie trimis înainte la Guvern, iar registratura Executivului nu lucrează duminică.

Astfel, Regulamentului activităţilor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor stipulează că moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Conform regulamentului, moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la dată când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.