Secretarul General al ONU: vărsarea de sânge din Siria este inacceptabilă şi intolerabilă

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a declarat că cele 14 luni de violenţă din Siria, care s-au soldat cu peste 9.000 de victime, este o situaţie inacceptabilă şi intolerabilă.
Secretarul General ONU Ban Ki-moon, 7 mai 2012 în Washington DC (KAREN BLEIER / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
08.05.2012

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a declarat luni că cele 14 luni de violenţă din Siria, care s-au soldat cu peste 9.000 de victime, este o situaţie inacceptabilă şi intolerabilă. Ban a făcut aceste remarci în timpul unei apariţii de la Washington.

Ban a numit conflictul din Siria preocuparea cea mai serioasă şi mai gravă a comunităţii internaţionale.

Secretarul general a declarat că prioritatea lui este desfăşurarea unei misiuni de 300 de monitori ONU neînarmaţi, pentru o încetare a focului care până acum nu a reuşit să pună capăt vărsării de sânge. "Încetarea violenţei trebuie să vizeze toate părţile - statul, forţele militare şi forţele de opoziţie. Această situaţie ar trebui oprită. Apoi trebuie să înceapă dialogul politic într-un mod inclusiv, pentru găsirea unei rezoluţii politice care să reflecte aspiraţiile reale ale poporului sirian", a spus el.

Secretarul General al ONU a spus că Liga Statelor Arabe joacă un rol esenţial şi că, împreună cu Consiliul de Securitate al ONU, încearcă desfăşurarea misiunii de monitorizare în Siria.

Ban Ki-moon a participat la un forum, organizat la Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale, pentru a raporta despre eforturile ONU de consolidare a păcii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor