Secretarul de stat Mike Pompeo: Virusul Wuhan ar fi venit din laborator. "Există dovezi copleşitoare că de acolo a plecat"

Secretarul american de stat Mike Pompeo
Secretarul american de stat Mike Pompeo (John Thys/AFP via Getty Images)

Duminică, secretarul american de stat Mike Pompeo a susţinut că ar exista dovezi semnificative conform cărora virusul care provoacă COVID-19 provine dintr-un laborator al oraşului chinez Wuhan, localitatea de unde s-a declanşat pandemia, potrivit AFP.

''Există dovezi copleşitoare că de acolo a plecat'', a insistat secretarul american de stat într-o declaraţie făcută la ABC. Cu toate acestea secretarul american, cunoscut pentru cererile de transparenţă făcute regimului comunist chinez, a refuzat să spună dacă virusul ar fi fost eliberat în mod intenţionat de chinezi.

''China este cunoscută pentru predilecţia ei de a infecta lumea şi de a folosi laboratoare care nu respectă normele'', a subliniat Pompeo, afirmând în continuare că ''nu este prima dată când lumea este pusă în pericol de un virus provenit din laboratoarele chineze''.

Mike Pompeo şi-a exprimat regretul asupra lipsei cooperării din partea autorităţilor chineze pentru a elucida originea pandemiei. ''Ei continuă să împiedice accesul occidentalilor, al celor mai buni medici. Trebuie să putem merge acolo. Încă nu avem eşantioanele virusului de care avem nevoie'', a argumentat şeful diplomaţiei americane.

Declaraţiile sale vin după ce preşedintele Donald Trump a spus, joi, că noul coronavirus provine din laboratorul de virusologie din Wuhan şi a ameninţat China cu noi taxe vamale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe