Sebastian Lăzăroiu îl vede pe Boc în postura de contracandidat al lui Ponta în turul doi al prezidenţialelor

Sebastian Lăzăroiu impreuna cu Emil Boc.
Sebastian Lăzăroiu impreuna cu Emil Boc. (gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, actualmente membru al Fundaţiei Mişcarea Populară îl vede pe Emil Boc ca pe singurul personaj politic pe care toate partidele din opoziţie - mai puţin PNL - l-ar accepta ca pe un contracandidat credibil al lui Ponta, în turul doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale din acest an.

În cadrul unui interviu acordat RFI, trecând în revistă posibilele scenarii pentru alegerile prezidenţiale din acest an, fostul consilier al lui Traian Băsescu a declarat că premierul Ponta "nu are cum să nu candideze din partea PSD anul acesta" iar de cealaltă parte a baricadei, va fi o luptă grea pentru cel de al doilea loc, respectiv pentru un candidat care să se bată cu Ponta în turul doi.

Întrebat cine va fi acest candidat, Lăzăroiu a declarat că problema va fi tranşată după europarlamentare însă, din punctul său de vedere, Emil Boc ar fi singurul pe care l-ar putea agrea toate partidele de dreapta, PDL, PMP, PNŢ şi FC. "Eu, sincer, îl văd pe Emil Boc în situaţia asta. E singurul care ar putea fi acceptat de toate aceste partide şi de electoratele lor, care au o anumită diversitate", a arătat fostul consilier prezidenţial.

Potrivit lui Lăzăroiu, dacă Emil Boc va intra în turul doi împotriva lui Victor Ponta, cel puţin 75% din alegătorii liberali vor vota cu actualul primar al Clujului, numai pentru a nu vota cu Ponta.

Totodată, Lăzăroiu a afirma că refacerea USL nu este total exclusă, în cazul în care PNL scoate un scor slab la alegerile europarlamentare din mai. În viziunea fostului consilier al lui Băsescu, Crin Antonescu are un plan B:

"Crin Antonescu are un plan B pentru situaţia în care partidul ar lua un scor sub 20%. Eu sunt convins că el va demisiona din funcţia de preşedinte, dacă asta se va întâmpla, şi atunci se deschid două căi: se reface USL-ul şi PNL-ul evident va trebui să accepte toate condiţiile PSD-ului, probabil susţinerea unui candidat la prezidenţiale din partea PSD, dar mai e o variantă pe care Antonescu o poate juca, să organizeze repede un Congres în partid şi să-l promoveze pe Klaus Iohannis în fruntea PNL-ului şi candidat la prezidenţiale din partea PNL, ceea ce probabil va îndepărta partidul de PSD şi de posibilitatea refacerii USL-ului după europarlamentare. Deci, există şi acest plan B, dar e riscant, pentru că la Congres nu ştiu cât de uşor va fi ca Iohannis să câştige", a afirmat Lăzăroiu la RFI.

Crin Antonescu, a declarat recent pentru Adevărul că în situaţia în care liberalii vor înregistra un scor sub 20% la alegerile europarlamentare, îşi va prezenta demisia din funcţie, dar nu înainte de a-i schimba "şi pe alţii".

Emil Boc, primarul în funcţie al Clujului, pe care Lăzăroiu îl vede agreat atât de PMP cât şi de democrat-liberali, deţine momentan atât calitatea de membru al PDL - ceea ce îi permite să îşi păstreze mandatul de primar- cât şi pe cea de membru al Fundaţiei Mişcarea Populară, spre profunda nemulţumire a lui Vasile Blaga, preşedintele PDL. Boc nu şi-a anunţat candidatura la prezidenţiale, cel puţin nu oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne