Sebastian Ghiţă iese din puşcăriile sârbeşti. Va aştepta în libertate decizia privind extrădarea

Pus sub urmărie în dosare penale răsunătoare, Sebastian Ghiţă, personaj care a demonstrat că poate dispărea de sub nasul poliţiei, urmează să fie eliberat de sârbi pentru a aştepta în libertate decizia privind extrădarea.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Fostul deputat Sebastian Ghiţă va fi eliberat vineri din penitenciarul districtual din Belgrad urmând să aştepte în libertate decizia autorităţilor sârbe privind extrădarea sa în România. Eliberarea lui Ghiţă - care, reamintim, a arătat în România că se poate "evapora" de sub nasul poliţiei - va avea loc după ce avocaţii săi au plătit o cauţiune de 200.000 de euro, relatează hotnews care citează agenţia sârbă Tanjug.

După eliberarea din arestul preventiv, Ghiţă va fi sub control judiciar şi are interdicţie de a părăsi Belgradul, fiind totodată obligat să se prezinte periodic la poliţie. Autorităţile sârbe i-au confiscat de asemenea paşaportul.

Reamintim că fostul deputat PSD - migrat ulterior la PRU - a fost reţinut luna trecută în Serbia, după ce s-a legitimat cu documente false. Capturarea lui Ghiţă a avut loc la patru luni după ce acesta a dispărut din ţară de sub nasul poliţiştilor care îl filau, în timp ce se întorcea de la un eveniment organizat de SRI.

În România, Ghiţă este investigat în cinci dosare penale, şi este arestat preventiv în două dintre ele, în care sunt amestecate nume sonore, printre care şi fostul premier Victor Ponta.

În Serbia, fostul deputat este anchetat pentru folosirea de acte false şi trecere ilegală a frontierei.