Sebastian Bodu va cere sancţionarea site-ului PVV antiimigraţie

Epoch Times România
08.03.2012

Europarlamentarul Sebastian Bodu (PPE) a anunţat joi că va depune o sesizare la Comisia pentru Egalitate de Tratament şi la Biroul Anti-Discriminare din Olanda pentru a cere sancţionarea administrativă a site-ului PVV.

"Voi depune o sesizare la Comisia pentru Egalitate de Tratament şi la Biroul Anti-Discriminare din Olanda (instituţii care sancţionează actele de discriminare) pentru a cere sancţionarea administrativă a site-ului PVV care îi îndeamnă pe cetăţenii olandezi să îşi verse nemulţumirile subiective împotriva est-europenilor, prin sesizări anonime. Acest site extremist care promovează intoleranţa si xenofobia, caracterizat în Parlamentul European ca de natură fascistă, trebuie să dispara de urgenţă! În acest scop voi introduce o acţiune în instanţa olandeză pentru închiderea lui. Nu accept argumentul colegilor olandezi că libertatea de expresie, inclusiv pe Internet, este mai importantă decât discriminarea şi instigarea la ură. Libertatea de expresie trebuie să se desfăşoare în limitele legii", se arată într-un comunicat al europarlamentarului PDL.

Pentru acest demers, Sebastian Bodu solicită ajutor din partea celor care cunosc sistemul juridic olandez.

"Consider că numai având iniţiative concrete, dincolo de vorbe, putem combate atitudini de genul celor promovate de către PVV, un partid mic ca pondere dar de care depinde liniştea premierului olandez. Pentru demararea acestei acţiuni în instanţă sunt deschis oricărui ajutor din partea cunoscătorilor sistemului juridic si legislativ olandez, astfel încât demersul să fie unul de succes", a precizat Bodu.

Recent, Sebastian Bodu şi colegul polonez Jacek Saryusz-Wolski le-au cerut cetăţenilor din Europa Centrală şi de Est să boicoteze produsele olandeze în urma apariţiei siteului antiimigraţie al Partidului Libertăţii.

Consider că numai având iniţiative concrete, dincolo de vorbe, putem combate atitudini de genul celor promovate de către PVV, un partid mic ca pondere dar de care depinde liniştea premierului olandez. Pentru demararea acestei acţiuni în instanţă sunt deschis oricărui ajutor din partea cunoscătorilor sistemului juridic si legislativ olandez, astfel încât demersul să fie unul de succes.

Site-ul controversat, lansat luna trecută partidul antiimigraţie PVV condus de Geert Wilders, le cere oamenilor să reclame problemele cauzate de cetăţenii din Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte criminalitatea, alcoolismul, drogurile, depozitarea gunoiului şi prostituţia. "Aveţi probleme cu oamenii din Europa Centrală şi de Est? V-aţi pierdut slujba din cauza unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim", proclamă website-ul. Pagina web este ilustrată cu titluri din ziare precum "N-ar fi mai bine dacă v-aţi întoarce?" sau "Est-europenii generează tot mai multă criminalitate".

Premierul olandez, Mark Rutte, a refuzat în mai multe rânduri să condamne lansarea site-ului, spunând că nu are nicio legătură cu guvernul. Critici numeroase au survenit însă din partea mai multor ţări europeni, membri ai Comisiei Europene şi ai Parlamentului European.

PVV susţine cabinetul minoritar din Olanda pentru impunerea iniţiativelor economice, în schimbul unor legi mai dure privind imigraţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor