Se deschide sezonul reducerilor de iarnă

. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Ioana Statescu
08.01.2013

Sezonul reducerilor la îmbrăcăminte şi încălţăminte începe, oficial, pe 15 ianuarie 2013 şi se va încheia pe data de 15 aprilie 2013. Românii vor putea beneficia de ofertele afişate de comercianţi în această perioadă.

În Bucureşti, agenţii economici mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a îşi anunţa intenţia de a scoate la vânzare haine şi încălţăminte la preţ redus, printr-o notificare depusă la primăriile de sector din Capitală, informează site-ul b365.ro. Potrivit unui comunicat emis de Primăria Sectorului 4, firmele care nu se conformează riscă amenzi de până la 20.000 de lei.

"Reprezentanţii Serviciului Control Comercial din cadrul Primăriei Sectorului 4 se vor afla permanent în teren pentru a verifica respectarea normelor impuse de lege în ceea ce priveşte practicarea vânzărilor cu preţ redus. În situaţia în care se va constata că acestea sunt ignorate, inspectorii vor trece la aplicarea de sancţiuni. Amenzile pe care le riscă agenţii economici în culpă se încadrează între 400 – 2.000 lei, dacă nu au notificat practicarea de „soldări” şi între 4.000 – 20.000 lei, dacă nu pot prezenta actele privind provenienţa mărfurilor", anunţă reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

19 comercianţi au depus notificări până în prezent la Primăria Sectorului 1 că vor reduce preţurile la îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte produse nealimentare, printre aceştia numărându-se brand-uri renumite, precum: Ikea, Marks&Spencer, Zara, H&M şi Pull & Bear. Acestea vor aplica reduceri între 10 şi 90% la produsele de sezon.

Potrivit normelor legislative în vigoare, produsele care pot fi supuse soldării sunt articolele de îmbrăcăminte, articolele de blănărie-pielărie, confecţiile, tricotajele, inclusiv lenjeria, ţesăturile, marochinăria, încălţămintea şi articolele sezoniere de sport-turism.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor informează că, în perioada de soldare, preţul redus trebuie afişat lângă cel vechi, astfel încât clienţii să constate diferenţa de cost, procentul de discount fiind de asemenea expus în mod vizibil, lizibil şi fără echivoc. În plus, magazinele au obligaţia să-şi facă stocul de marfă cu 15 zile înainte de debutul reducerilor, stoc ce nu va fi reînnoit în cursul vânzărilor de soldare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor