Scos din Parlament de procurorii DNA. Deputatul PSD Ion Stan, nevoit să facă un pas în spate

Condamnat definitiv pentru corupţie, deputatul PSD Ion Stan şi-a depus luni, la Biroul permanent, cererea de demisie din Parlament.
Vot în Parlament
Vot în Parlament (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În urmă cu câteva zile, Înalta Curte l-a condamnat, în mod definitiv, pe Ion Stan la doi ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, astfel că deputatul PSD - care a primit bani în timpul campaniei electorale din 2012 de la oameni de afaceri în schimbul înlesnirii câştigării unor contracte cu statul - şi-a înaintat luni demisia din Parlament, informează Agerpres.

Potrivit DNA, în perioada 12 — 14 noiembrie 2012, Ion Stan a solicitat unui denunţător 130.000 lei, bani destinaţi achiziţionării combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite în cursul campaniei electorale, precum şi achiziţionării de produse alimentare ce urmau a fi împărţite în preajma alegerilor parlamentare.

"Inculpatul Stan a pretins banii lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari cu putere de decizie, în vederea înlesnirii derulării unor contracte în curs, precum şi pentru obţinerea unor noi contracte de lucrări, de către firmele controlate direct sau indirect de denunţător. În zilele de 16, 19, 21 şi 22 noiembrie 2012, inculpatul Stan a primit, prin intermediul şoferului său, Florin Sarca, patru tranşe a câte 15.000 lei fiecare (în total 60.000 lei) o parte din bani fiind folosiţi pentru achiziţionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi împărţite în campania electorală", arată procurorii.