Scene IREALE. Armand s-a certat cu o reporteriţă RTV, şi-au cerut demisiile una alteia: Cred că sunteţi obsedată! / Circ în platoul RTV după incident

Victor Ciutacu, Clotilde Armand, George Tuţă (captură RTV)
Andrei Pricopie
13.06.2024

Primăriţa Clotilde Armand s-a certat cu jurnalista RTV Roxana Ciucă în faţa sediului Biroului Electoral Sector 1, unde venise pentru a semnala posibile fraude în timpul scrutinului.

Discuţia a degenerat până în punctul în care Clotilde Armand n-a mai suportat şicanările jurnalistei, care îi tot reproşa că "a îngropat Sectorul 1 în şobolani şi gunoaie", şi i-a cerut demisia atât ei, cât şi şefilor ei, acuzând-o că promovează fake news şi că este "obsedată".

Roxana Ciucă nu s-a lăsat mai prejos şi i-a răspuns cu aceeaşi monedă, continuând seria de întrebări şi "aprecieri" la adresa mandatului primăriţei USR.

Ulterior acestor scene, în platoul RTV a fost "sărbătoare" printre invitaţii lui Victor Ciutacu. În scandal au intervenit atât candidatul PSD George Tuţă, cât şi Cristian Popescu Piedone, proaspăt perdant al alegerilor pentru Capitală.

Scandalul dintre Clotilde Armand şi Roxana Ciucă

Clotilde Armand: Vă rog mult să fiţi cu bun simţ. Ok?! Am venit la Biroul Electoral de sector pentru că am suspiciuni că au fost nişte fraude în timpul scrutinului. O să dau câteva detalii. Acum o zi erau 110 procese verbale cu chei care nu se închid. Eu nu ştiu dacă oamenii înţeleg bine ce înseamnă cheile care nu se închid. Şi o să explic ca oamenii să înţeleagă. Înseamnă că numărul buletinelor votate plus numărul buletinelor care sunt nule nu este egal cu numărul oamenilor care au venit să voteze.

Reporter: Acuzaţi o fraudă, doamnă primar?

Clotilde Armand: Am spus că dau nişte explicaţii despre ce înseamnă suspiciuni de fraude. Primul caz cu aceste procese verbale care nu sunt corect întocmite. Am dat un exemplu: numărul buletinelor care sunt corect... numărul voturilor...

Reporter: Aveţi emoţii?

Clotilde Armand: Doamnă... dacă doamna încă o dată mă întrerupe, am plecat! Da?! Lăsaţi-mă să... am spus că fac nişte declaraţii, mă lăsaţi să le fac, Ok?! Buletinele votate plus voturile nule nu sunt egale cu semnăturile primite. Buletinele votate plus voturile nule plus voturile anulate nu sunt egale cu numărul buletinelor primite. În momentul în care nu se închid aceste chei înseamnă că procesul verbal trebuie schimbat. Şi cum sunt schimbate aceste procese verbale? Sunt schimbate din pix, fără ca voturile să fie renumărate. Asta înseamnă că din pix sunt voturi care dispar. Noi am calculat ce înseamnă din pix. Acest din pix înseamnă peste 1.000 de voturi care se evaporă şi nu ştim ce se întâmplă. (...)

Reporter: Ce dovezi concrete aveţi, doamnă primar? Şi ieri la Parchetul General aţi făcut la fel. Cine v-a furat?

Clotilde Armand: Dovezile concrete sunt procesele verbale pe care le avem în momentul în care au fost numărate voturile şi procesele verbale care sunt încărcate şi care... şi diferenţa dintre procesele verbale care sunt încărcate şi procesele verbale care au fost semnate iniţial.

Reporter: Aţi făcut vreo plângere, că vă lăudaţi pe Facebook că faceţi plângeri peste plângeri. Toate lucrurile astea le-aţi sesizat cuiva?

Clotilde Armand: Toate aceste lucruri sunt sesizate prin nişte cereri...

Reporter: Unde? Cui? Unde aţi făcut plângere penală? Că n-aţi depus nicio plângere, doamnă primar.

Clotilde Armand: Nu am terminat ce am de spus. Tot ce am explicat aici cu aceste chei care nu se închid, cu aceste procese verbale care nu sunt corect întocmite şi care sunt modificate din pix. Tot ce spun aici am sesizat prin nişte cereri de renumărare care sunt justificate cu tot ce v-am explicat aici.

Reporter: Doamnă Primar, încă o dată, de ce evitaţi? Unde aţi depus plângerile, concret? Unde aţi depus plângerile, că vorbiţi aici la fel ca şi aseară la Parchetul General şi nu daţi nicio explicaţie logică? Cu tot respectul...

Clotilde Armand: Aceste cereri de renumărare sunt depuse în mod oficial, sunt zeci de cereri...

Reporter: Unde, doamnă, unde? Unde sunt depuse??

Clotilde Armand: Sunt depuse în mod oficial, prin procedura oficială, sunt semnate şi depuse prin e-mail la Biroul Electoral Sector 1, la Biroul Electoral Central şi nu am primit niciun fel de răspuns. Am depus plângeri...

Reporter: Unde, unde? Că înţelegem că nu sunt depuse niciun fel de plângeri.

Clotilde Armand: Ba da, au fost depuse şi la Parchetul General.

Reporter: Nu este adevărat, la Parchetul General n-aţi depus nicio plângere. Ne puteţi arăta numărul de ordine, bon, ceva? Cum aţi depus-o? Doamnă primar, şi în ceasul al 12-lea ajungeţi să îi minţiţi pe locuitorii Sectorului 1 şi pe toţi bucureştenii? Spuneţi-ne clar doamnă unde aţi depus plângerile?

Clotilde Armand: Aceste plângeri sunt depuse la Parchetul General prin procedura oficială. Doamnă...

Reporter: Păi Parchetul spune că nu sunt depuse, doamnă primar.

Clotilde Armand: Doamnă, vă daţi demisia dacă nu este aşa cum vă spun şi plecaţi de aici şi toţi şefii dumneavoastră îşi dau demisia? Vă spun că au fost depuse.

Reporter: Dar de ce nu vă daţi dvs. demisia, doamnă, că aţi îngropat Sectorul 1 în şobolani şi gunoaie? De ce să ne dăm noi?

Clotilde Armand: Vă rog mult, vă depăşiţi un pic... Mda... Bun. Sunt nereguli legate de persoanele care sunt în Biroul Electoral de sector. Sunt persoane neidentificate care umblă în Biroul Electoral de sector. Umblă în sacii care sunt acolo sus, persoane care nu sunt autorizate. Aceşti saci îi găsim deschişi şi sunt reprezentanţii partidelor care umblă în saci.

Reporter: De ce nu vreţi să acceptaţi această înfrângere, doamnă primar?

Clotilde Armand: Vă propun aşa, să ne oprim aici. Pentru că în loc să aveţi o atitudine corectă pentru a înţelege de ce nu este corect acest proces, treceţi la atac, vă legaţi de nişte fake news de acum patru ani pe care tot le-aţi repetat, vă legaţi de şobolani, în loc să încercaţi să înţelegeţi care este situaţia de acum. Nu sunteţi jurnalişti adevăraţi, dacă faceţi asta, în loc să înţelegeţi...

Reporter: Extraordinar...

Clotilde Armand: Doamna aici insistă toată ziua cu şobolanii şi cu ce s-a întâmplat acum patru ani. Asta nu spune în microfon, spune aici la mine la ureche. Este normal aşa ceva?

Reporter: Doamnă primar, doamnă primar, nu o spunem noi, o spun locuitorii Sectorului 1, nu noi.

Clotilde Armand: Eu nu am venit aici să vorbesc de urşi sau de şobolani sau de fake news de acum 4 ani. Nu am venit pentru asta. Am venit pentru ceva extrem de grav care se întâmplă. E vorba de o pată neagră asupra democraţiei în România. Am vorbit despre fraude care implică mii de voturi. 110 procese verbale care nu se închid, de la care se pot lua până la o mie de voturi. Despre asta vorbesc. Despre saci care sunt desigilaţi, unde umblă nişte oameni care nu au voie...

Reporter: Aveţi dovezi?

Clotilde Armand: Da, am nişte dovezi. Eu vorbesc de plângerile pe care le-am făcut asupra unor oameni care au colectat nişte voturi, au plătit nişte voturi. Am făcut nişte plângeri la Poliţie despre asta. Veniţi cu nişte întrebări relevante.

Reporter: Am eu o întrebare. De ce au întârziat microbuzele?

Clotilde Armand: V-am ascultat destul.

Reporter: Dar nu mai fiţi aşa de supărată, doamnă primar.

Clotilde Armand: Plângerea a fost depusă pe email, ieri, exact cum v-am spus.

Reporter: Instituţia vă contrazice. Parchetul General spune că nu a primit nimic de la dvs.

Clotilde Armand: V-am arătat plângerea, există. Eu nu văd de ce nu aş fi depus-o. A fost depusă ieri. Eram ieri cu avocatul meu, eram ieri cu plângerea.

Reporter: Vă asumaţi că acum patru ani s-au fraudat alegerile la Sectorul 1?

Clotilde Armand: Este obsedată cu alte probleme.

Reporter: Nu sunt obsedată, doamnă, dvs. cred că sunteţi obsedată, nu eu.

Circ în studioul RTV

Victor Ciutacu a comentat scena cu invitaţii săi din platou, printre care se afla şi George Tuţă, cel care îi va lua locul lui Clotilde Armand la primărie, dacă nu apar răsturnări de situaţie în urma contestaţiilor edilului USR.

Victor Ciutacu: Deşi pare, nu e chiar stand-up comedy, se întâmplă în miezul Capitalei. În capitala Capitalei. Deşi nu sunt şeful lui Roxana Ciucă, dacă e nevoie îmi dau eu demisia. Pârvule, tu din regie de acolo, îţi dai şi tu demisia? Şi producătorul meu îşi dă demisia. Ne dăm toţi demisia. Îl avem pe domnul Tuţă (în platou). Domnule Tuţă, dacă e nevoie, vă daţi şi dvs. demisia alături de noi? Sigur, mai întâi trebuie să reuşiţi să intraţi în primărie.

George Tuţă: Bucureştenii au spus duminică că acest circ trebuie să înceteze. Problema e că el a mai continuat încă 3 zile.

Victor Ciutacu: Vă anunţ că suntem în sfânta zi de miercuri spre joi aproape. Şi cât mai continuă?

George Tuţă: Eu sper ca la publicarea rezultatelor finale doamna Armand să facă ce îi cerea colegei dvs.

Intervine şi Piedone: Îl salut pe primarul legitim al Sectorului 1, domnul Tuţă. Eu n-am înţeles absolut nimic de la doamna Armand, mi-a făcut creierii varză. Am înţeles pix, evaporare, extratereştri. Probabil că sunt acei extratereştri care l-au votat pe Nicuşor Dan şi s-au întors acum pe la Sectorul 1 şi 2. Pentru că e greu să se desprindă cineva de realitate. N-au ieşit din birouri aceşti oameni. Uite, dacă stai 4 ani în birou poţi să iei 47% fără nicio problemă. De ce să mai muncesc eu, de ce să mai muncească domnul Tuţă?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor