Scenariul "Cioloş preia USR" a picat

Fostul premier Dacian Cioloş nu are de gând să preia USR, a fost mesajul ferm transmis de fostul şef al Cabinetului tehnocrat, pe fundalul speculaţiilor care au inundat spaţiul public după înfrângerea lui Nicuşor Dan în cadrul unui referendum intern al partidului.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Fostul premier Dacian Cioloş nu are de gând să preia niciun partid, are destulă treabă la Platforma România 100, a afirmat marţi, pagina sa de Facebook, fostul şef al Cabinetului tenocrat, Alin Cristian Mituţă, unul dintre fondatorii cunoscutei organizaţii non-guvernamentale.

"Îi mulţumesc lui Ionuţ Moşteanu pentru precizări şi vreau să confirm şi eu că acest referendum intern care înţeleg că va fi iniţiat de USR pe tema "colaborării/fuziunii" cu Platforma România 100 este o iniţiativă exclusivă a USR care nu a fost discutată sau agreată cu RO100. La acest moment, prioritatea România 100 este de a construi alături de comunitatea celor 35 000 de susţinători şi peste 8000 de membri activi soluţii concrete pentru modernizarea României, aşa cum am anunţat şi ne-am asumat", a precizat Alin Mituţă.

Potrivit tehnocratului, din acest motiv, pe agenda Platformei România 100 nu există niciun fel de fuziune.

"Rămânem deschişi colaborării constructive cu organizaţii sau partide pentru proiecte care sunt în acord cu obiectivele Platformei România 100, aşa cum de altfel este cazul Comisiei de Tăiat Hârtii 2, un proiect concret în care RO100 colaborează cu USR pentru a continua procesul de debirocratizare început de Guvernul Cioloş. Şi ar mai fi ceva, pentru că am văzut multe speculaţii pe această temă: Dacian Cioloş nu are de gând să preia niciun partid. Avem destulă treabă la Platforma România 100", a subliniat Alin Mituţă.

USR, un nou referendum la orizont

"Vasile Deac, preşedintele filialei USR Mehedinţi, a iniţiat un nou referendum în iulie – unul în care membrii USR urmează să se pronunţe asupra oportunităţii demarării unor discuţii formale de apropiere între USR şi Platforma România 100. A strâns 200 de semnături şi referendumul a fost aprobat de Biroul Naţional în data de 2 august urmând a se desfăşura la începutul lui octombrie", a declarat Ionuţ Moşteanu.

Reprezentantul USR a remarcat că au apărut multe manipulări şi insinuări legate de acest lucru, pe care a ţinut să le clarifice:

- Aş vrea să precizez din capul locului că USR nu s-a consultat cu Platforma România 100 pentru stabilirea acestui referendum, aceasta fiind strict o iniţiativă a colegului Vasile Deac şi a colegilor lui de la USR Mehedinţi.

- oricare 200 de membri USR pot iniţia un referendum intern.

- referendumul din octombrie va clarifica dacă membrii USR îşi doresc (sau nu) o apropiere de Platforma România 100.

- Biroul Naţional va lua act de voinţa bazei partidului şi va demara (sau nu) discuţii formale cu RO100, dacă şi RO100 va fi de acord.

- orice concluzie a acestor posibile discuţii va deveni o acţiune concretă doar după aprobarea unui Congres USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne