Scandal monstru pe fieful primăriţei Firea. Cetăţeni obligaţi să forţeze intrarea în şedinţa Consiliului General

Cum accesul la şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti a devenit extrem de limitat, pentru că, potrivit criticilor, sunt aduşi angajaţi din cadrul primăriei pentru a ocupa locurile din sală, mai mulţi cetăţeni au insistat totuşi să-şi facă drum înăuntru. A ieşit un scandal monstru.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat, la Antena 3, că mai mulţi cetăţeni, conduşi de doi consilieri USR, au încercat să forţeze intrarea în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în urma incidentului trei poliţişti fiind loviţi cu un obiect contondent. De cealaltă parte, cetăţenii şi USR susţin că realitatea nu arată deloc aşa, drepturile bucureştenilor fiind grav încălcate.

"Este incredibil să se intre cu forţa, am respectat întru totul legislaţia în vigoare. Toţi cei care erau în sală au solicitat să participe. Erau 30 de persoane care s-au înscris prin e-mail, cetăţeni care au solicitat să aibă acces", a precizat Firea.

"Este abominabil faptul că Primarul Gabriela Firea nu respectă legea, nu permite accesul cetăţenilor şi ONG-urilor la şedinţa de consiliu şi atunci când aceştia reuşesc să participe totuşi, pleacă din şedinţă la Antena 3 ca să îi acuze pe aceştia de violenţă. Dna Primar Firea, sunteţi plătită lunar din banii munciţi cu greu de cetăţenii Bucureştiului. Respectaţi-i! Respectaţi legea!", a declarat, de cealaltă parte, unul dintre consilierii USR, Ana Maria Ciceală.

La rândul său, consilierul USR Octavian Berceanu susţine şi el că lucrurile nu arată deloc aşa cum a încercat Firea să le prezinte.

Respectiv, nu a fost vorba de poliţişti răniţi, de bătăi sau lucruri de genul acesta ci doar de cetăţeni cărora li s-au încălcat drepturile.

Potrivit celor declarate de Berceanu pentru Epoch Times, cetăţenii depuseseră din timp cerere să ia parte la şedinţă, cererea lor rămânând fără răspuns. Oamenii au venit totuşi să asiste la şedinţa de consiliu însă au fost opriţi chiar la uşa de la intrarea în sediul Primăriei. Au reuşit să ajungă în dreptul sălii de şedinţă, unde scaunele destinate cetăţenilor fuseseră ocupate de oameni din aparatul administrativ al PMB, ca să poată fi invocată lipsa locurilor. Cetăţenii au insistat să intre şi au reuşit, însă nu a fost vorba de altercaţii sau poliţişti răniţi sau, cel puţin Berceanu nu a văzut aşa ceva.

Declaraţiile lui Berceanu şi Ciceală sunt confirmate şi de jurnalistul de investigaţii Ovidiu Vanghelie, care a participat şi el la şedinţa cu bucluc.

"Nu poate exista niciun motiv pentru care la şedinţa CGMB, prin lege o şedinţă publică, să nu poată participa cetăţenii de mai bine de jumătate de an. (...) Şedinţa este publică prin lege pentru că în ea se iau decizii privind miliardul de euro care constituie bugetul Capitalei, banii noştri pe care avem dreptul să-i urmărim, dacă aşa vrem noi. Ăsta e motivul pentru care am mers eu azi acolo. Şi la fel alţi 15 oameni: încă doi-trei bărbaţi şi restul femei (în cazul în care cineva sănătos la cap se gândeşte că ne-am dus să ne batem).

Am respectat procedura de înregistrare pentru şedinţă, am trimis un email în urmă cu câteva zile bune şi nu am primit niciun răspuns. La 12 fără un sfert am ajuns la uşa Primăriei şi nu am fost primit, nici eu, nici ceilalţi oameni care au venit acolo. După aproape trei sferturi de oră în care domnu' Costică de la poartă şi-a bătut joc de noi spunându-ne că nu sînt locuri în sală, deşi noi de sus primeam fotografii cu locurile libere, am decis să nu mai stăm la discuţii cu domnu' Costică şi să urcăm. Eu am decis, ceilalţi au achiesat şi am urcat la etajul 3.

La intrarea în sală de şedinţa au încercat din nou să ne oprească, au fost nişte îmbrânceli iar fetele au dat cu palmele în uşă, că să audă consilierii că sunt nişte cetăţeni la uşă. S-a deschis uşa iar un nene cu faţă de interlop a ieşit şi ne-a poftit înăuntru. Asta a fost povestea. Circul ăla cu poliţiştii răniţi a fost aşaaa, pentru doamna primar, să aibă motiv să spună tâmpenii pe la televizor.

Unul dintre băieţii de la SMURD chemaţi să îi repare pe "răniţi" mai avea puţin şi murea de râs când l-am întrebat cât de gravă e starea lor. A, încă ceva: doamna primar a zis că au venit acolo nişte "aşa-zişi cetăţeni". Eu sînt cetăţean. Şi cei care au venit astăzi acolo-cel puţin cei pe care-i ştiu personal-sînt tot cetăţeni, ok?", scrie, pe Facebook, jurnalistul Ovidiu Vanghele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne