Scandal mare între Neamţu şi Caramitru: "E mai manipulator şi mai josnic decât ce a spus Dragnea în ultimii 2 ani"

Mihail Neamţu
Mihail Neamţu (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Scandal mare pe Facebook între Mihail Neamţu (PNL) şi Andrei Caramitru (USR). Totul a plecat de la o postare a liberalului în care Alianţa USR-PLUS este acuzată inclusiv că va abandona Basarabia în ghearele Rusiei.

"Sper că e clar pentru toată lumea:

- Alianţa 2020 (USR/PLUS) susţine la nivel european politicile lui Macron/Verhofstadt: migraţie necontrolată, porţi deschise pentru populaţiile africane, toleranţă faţă de Islamul politic, secularism agresiv şi globalism fără frontiere. Pentru că nu le pasă de creştinism, patriotism şi istorie, liderii USR/Plus vor abandona Basarabia în ghearele Rusiei.

- PNL apără liberalismul economic şi ordinea morală de inspiraţie iudeo-creştină. Dreapta susţine reforma Statului, iniţiativa privată, familia şi libertatea de conştiinţă (inclusiv dreptul cetăţenilor de-a iniţia referendumuri). Fără o renaştere demografică, România n-are viitor.

Să nu ziceţi că nu v-am spus. O Duminică frumoasă!", a scris Mihail Neamţu.

Reacţia lui Caramitru nu s-a lăsat mult aşteptată:

"Nu e doar o minciună uriaşă ce spune acest personaj. Dar este mai manipulator şi mai josnic decât ce a spus Dragnea în ultimii 2 ani (nici el nu s-a gândit să ne acuze că lucrăm pentru Rusia sau pentru islamişti). Discursul este mai extremist decât cel al lui Le Pen sau Salvini. Vorbim deja de legionarism, de extremă dreaptă aici.

Eu l-am taxat de imbecil. Trebuia să mai adaug şi ticălos. Îmi menţin afirmaţia. Acum cere o 'dezbatere' cu mine. Ce să dezbat cu oameni dezaxaţi? Nu mă cobor la nivelul lor şi nu îi ajut să îşi crească profilul public.

Asta e ultima postare pe tema asta. Şi cer formal PNL să îl excludă pe acest individ din partidul lor - le face foarte mult rău."

Neamţu contraatacă

"Într-o zi de odihnă a trupului (şi chiar a minţii), Andrei Caramitru m-a făcut imbecil, după ce pe votanţii PNL i-a declarat 'naţionalişti' şi 'rurali'. L-am rugat pe fiul marelui actor să aleagă un moderator, un loc, o dată şi o oră pentru a dezbate public principiile economice şi politice ale unei democraţii liberale.

N-aş refuza o sală în Teatrul Naţional, deşi îl rog să nu mai taie tot dânsul bilete. Claritatea doctrinară este în beneficiul electoratului român. Cred că şi domnii Cioloş şi Barna vor fi de acord!

În absenţa argumentelor intervine patima, care-i capătul dialogului. Neputinciosul jigneşte, omul luminat dezbate."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne