Scandal la A3. Simion s-a luat la ceartă cu un fost ministru al Apărării: Nu m-am văzut cu nici un agent rus

George Simion (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
12.04.2023

Scandal mare în direct la Antena 3: Liderul AUR, George Simion, s-a certat cu fostul ministru moldovean al Apărării Anatol Şalaru, care l-a acuzat recent că are legături cu serviciile de informaţii ruseşti.

Potrivit G4Media, Anatol Şalaru a declarat din nou că, potrivit mărturiei unui fost director al Serviciului moldovean de informaţii (SIS), George Simion s-ar fi întâlnit în 2012, la Cernăuţi, cu un agent al Serviciul Federal de Securitate rus (FSB).

"George Simion face parte din războiul hibrid al Rusiei şi destabilizează situaţia din Republica Moldova şi România", a afirmat Anatol Şalaru.

În replică, George Simion a spus că nu s-a văzut cu nici un agent FSB şi a anunţat că l-a dat în judecată pe Şalaru pentru calomnie.

"Mă face să par James Bond, dar eu aveam 23 de ani, cu cine să relaţionez eu? Nu m-am văzut cu nici un rus", a reacţionat George Simion.

Fostul ministru moldovean al Apărării a mai spus că "în perioada următoare vor mai fi câteva persoane cu funcţii înalte care vor face declaraţii despre George Simion. Am primit multe telefoane de la persoane cu funcţii şi mi-au spus că vor şi ei să vorbească".

George Simion, acuzat de legături cu serviciile ruseşti

Reamintim că, la scurt timp după ce Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova, a susţinut că George Simion ar fi avut o întâlnire cu un şef al serviciului secret rusesc FSB în urmă cu 12 ani (fapt negat de şeful AUR), un general ucrainean din serviciile de spionaj a ieşit public cu noi declaraţii despre presupusele relaţii ale liderului AUR cu serviciile speciale ruseşti.

Este vorba despre general-locotenent Oleksandr Skipalski, care este primul şef al Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) şi fost prim-vicepreşedinte al Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

Într-o declaraţie pentru publicaţia ucraineană Obozrevatel, generalul ucrainean a afirmat că un ofiţer SBU care a lucrat la Cernăuţi în timpul preşedinţiei lui Viktor Ianukovici a confirmat cel puţin o întâlnire a lui George Simion cu serviciile speciale ruseşti. Ulterior, AUR a ieşit cu o reacţie publică în care acuză că "rakeţii serviciului de spionaj ucrainean au declanşat ofensiva împotriva unioniştilor români". Detalii despre scandal aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor