Scăderea numărului şomerilor şi interdicţia impusă Barça, în atenţia presei spaniole

Numărul şomerilor, care a scăzut în luna martie şi a înregistrat astfel şase luni de scăderi consecutive, alături de interdicţia impusă clubului de fotbal Barcelona de a mai angaja noi jucători până în 2015 se află joi pe primele pagini ale cotidienelor spaniole.
(Jasper Juinen / Getty Images)
Epoch Times România
03.04.2014

Numărul şomerilor, care a scăzut în luna martie şi a înregistrat astfel şase luni de scăderi consecutive, alături de interdicţia impusă clubului de fotbal Barcelona de a mai angaja noi jucători până în 2015 se află joi pe primele pagini ale cotidienelor spaniole.

Cotidianul El Mundo scrie că Spania adună şase luni de scădere a şomajului, iar economia creează 84.000 de locuri de muncă în ultima jumătate de an. Datele sunt publicate pe baza cifrelor oficiale: numărul şomerilor înregistraţi la serviciile spaniole pentru ocuparea forţei de muncă a scăzut cu 16.620 în luna martie, iar numărul contribuabililor la serviciile de asigurări sociale a crescut cu peste 83.000.

La rândul său, cotidianul ABC semnalează că tocmai s-a încheiat cea mai bună lună martie din 2006, pentru piaţa forţei de muncă. Acest cotidian spaniol apreciază că numărul şomerilor s-a redus cu 240.000 în ultimul an, situaţia schimbându-se astfel în mod semnificativ.

FIFA îi interzice Barcelonei să mai angajeze jucători până în 2015, iar condamnarea se datorează unor nereguli în unele transferuri, constată cotidianul La Vanguardia. Fostul preşedinte al clubului ar fi explicat în urmă cu un an modelul de transfer şi formare de la Barcelona, care ar permite angajarea şi transferul jucătorilor minori, precizează cotidianul catalan.

O altă lovitură dată Barça, observă şi cotidianul El Periodico. Acesta consemnează de asemenea interdicţia FIFA, care va fi însă contestată de club. Infracţiunea priveşte transferul a 10 tineri, jucători minori, însă conducerea clubului acuză FIFA că nu ia în considerare funcţia educaţională a modelului de formare de la clubul catalan de fotbal.

Cotidianul El Pais aduce noi informaţii în cazul fostului trezorier al Partidului Popular, anchetat pentru corupţie: judecătorul consideră că Luis Bárcenas s-a folosit de contabilitatea ascunsă pe care o ţinea în cadrul formaţiunii. Potrivit rezultatelor cercetării, fostul trezorier ar fi furat din aceasta 300.000 de euro, cu care şi-a plătit o casă.

Formaţiunile naţionaliste catalane ERC şi CiU imită Bildu (formaţiune apropiată stângii radicale basce, n.r.) şi ridică drapelul spaniol din imperative legale pe clădirile oficiale. Cotidianul La Razon informează joi că aceste partide politice catalane au dezvelit chiar o placă prin care explică faptul că sunt obligate prin lege să arboreze drapelul Spaniei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor