Sarkozy spune că terorismul nu poate să divizeze Franţa

Presedintele Nicolas Sarkozy la Palatul Elysee din Paris (JOEL SAGET / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
21.03.2012

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat miercuri că terorismul nu va putea diviza Franţa şi a salutat forţele de ordine care desfăşoară o operaţiune pentru prinderea bărbatului suspectat pentru atacurile vizând militari şi o şcoală evreiască din Toulouse.

El a precizat că a avut o întâlnire cu liderii evrei şi musulmani, cărora le-a transmis că "terorismul nu poate diviza comunitatea".

"Le-am spus şi spun întregii naţiuni că ar trebui să fim uniţi. Nu putem ceda în faţa discriminării sau răzbunării. Le datorăm acest lucru victimelor care au fost ucise cu sânge rece şi ţării noastre", a adăugat Sarkozy.

Preşedintele a făcut o declaraţie scurtă şi nu a acceptat întrebări.

El a anunţat că va participa în cursul zilei de miercuri la o slujbă în memoria celor trei soldaţi francezi ucişi în primele două atacuri de la Toulouse, de săptămâna trecută.

Toţi trei erau de origine nord-africană.

Un alt soldat, din Guadeloupe, a fost rănit şi se află în stare critică.

Autorul atacurilor a deschis focul şi asupra unei şcoli evreieşti din oraşul francez, omorând patru persoane, dintre care trei copii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor