Sărbători cu intemperii în Marea Britanie – furtuna omoară trei persoane

Furtună în sudul Angliei, 27 octombrie 2013.
Furtună în sudul Angliei, 27 octombrie 2013. (LEON NEAL / AFP / Getty Images)
P. P.
24.12.2013

O furtună puternică a cauzat moartea a trei persoane în timpul sărbătorilor de sfârşit de an în Marea Britanie. Vânturile feroce şi ploaia au condus la inundaţii, întreruperea curentului electric şi blocarea traficului într-o mare parte din regat.

Furtuna asemănătoare unui uragan a adus vânturi de aproximativ 150 de kilometri pe oră ce a măturat o bună parte din ţară pe parcursul zilei de luni, iar ploile torenţiale au cauzat ca râurile să se umfle şi să se revarse. Un om s-a înecat în râul Rothay din Cumbria în timp ce încerca să-şi salveze câinele din apele ce curgeau rapid.

O altă victimă a fost găsită în apele râului Bethesda, din nord Ţării Galilor iar un motociclist a murit în oraşul Cornwall după ce o furtună puternică a cauzat coliziunea a trei maşini în timpul zilei de duminică.

Electricienii încearcă să repare circuitele electrice de care depind aproximativ 5.000 de case din sud–vestul ţării după ce liniile de curent au fost avariate în timpul nopţii de luni.

Agenţia de Mediu a avertizat că se aşteaptă ca inundaţiile să afecteze o mare parte din ţară, în decursul nopţii fiind emise 193 de alerte de inundaţie, 29 de avertizări şi o avertizare de inundaţii extrem de gravă. Oficiul Meteorologic anunţă că vânturile puternice continuă să măture spre nord, cu rafale ce depăşesc 150 kilometri pe oră şi sunt aşteptate să se îndrepte spre nord-vestul Angliei spre Scoţia şi Irlanda de Nord.

Poliţia din Cumbria a declarat că tentativa de salvare a persoanei căzute în râul Rothay din Ambleside au fost îngreunate de condiţiile meteorologice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor