Şapte nave iraniene iau brusc foc în portul Bushehr

Centrala nucleară de la Bushehr, Iran.
Centrala nucleară de la Bushehr, Iran. (Captură Foto)

În ultimele trei săptămâni, au existat o serie de explozii „misterioase” care au zguduit uzine şi structuri-cheie, precum şi puncte de interes militar din Iran, inclusiv o explozie survenită cu două săptămâni în urmă, care a distrus un etaj al instalaţiei nucleare Natanz unde Teheranul îmbogăţeşte uraniu.

Acum o serie de nave din portul Bushehr din sudul Iranului au luat foc în circumstanţe misterioase. Miercuri, pompierii s-au străduit să stingă incendiile pe cel puţin şapte nave din port, potrivit Reuters:

Cel puţin şapte nave au luat foc în portul Bushehr din sudul Iranului, a informat miercuri agenţia de ştiri Tasnim.

Până în prezent, nu au fost raportate victime.

După cum am remarcat recent, mass-media centrală occidentală - inclusiv The New York Times - au început să speculeze că exploziile „aleatorii” sunt orice dar nu întâmplătoare, astfel că există o atenţie tot mai mare din partea presei, legată de probabilitatea existenţei sabotajului din partea agenţiilor de informaţii israeliene sau americane.

Există, de asemenea, posibilitatea unor grupări teroriste interne, precum şi a opoziţiei iraniene şi a grupurilor paramilitare revoluţionare care provoacă distrugeri ale punctelor cheie iraniene.

Un grup important care a efectuat asasinate ale oficialilor iranieni în timp ce căuta să doboare regimul este Organizaţia Populară Mujahedin din Iran sau Mujahedin-e Khalq.