"Salvatorul" social-democraţiei, Marian Vanghelie, nu poate justifica suma de 1 milion de dolari

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Celebrul Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, nu poate justifica suma de 1 milion de dolari din declaraţia de avere, susţine Agenţia Naţională de Integritate (ANI), relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, ANI mai precizează că Vanghelie nu poate justifica nici achiziţionarea unui apartament în valoarea de 225.000 euro.

Amintim că în noiembrie 2014 evz.ro anunţa că ANI a decis să angajeze experţi care să stabilească câţi bani a făcut legal Vanghelie şi câţi bani nu poate justifica. Conform publicaţiei aminte, de când este primar, Vanghelie a depus câteva declaraţii de avere scrise însă în aşa fel încât să nu se poată descifra ce avere deţine.

ANI s-a mai sesizat anterior, din oficiu, cu privire la infracţiunea de fals în declaraţii de care a fost bănuit Vanghelie, în urma depunerii declaraţiei de avere, cu ocazia lansării candidaturii pentru cel de-al treilea mandat la Sectorul 5, în mai 2008.

Evz relatează că declaraţia de avere a lui Vanghelie din 2008 era absolut similară celei depuse în 2012. Potrivit acestei declaraţii de avere, Marian Vanghelie deţine un apartament şi o casă, de 110 şi, respectiv, 108 metri pătraţi şi un autoturism marca Mercedes.

Primarul a mai scris că deţine cinci ceasuri în valoare totală de 70.000 de euro şi cinci tablouri, în valoare totală de 85.000 de euro şi că a acordat un împrumut în nume personal în valoare de 2.260.000 lei unei persoane fizice, al cărei nume este ilizibil. Venitul edilului pe 2011 a fost de 55.896 lei, echivalentul unui venit lunar de 4.658 lei.

În prezent, Marian Vanghelie moşeşte, alături de Mircea Geoană, un partid care să-i acomodeze pe pesediştii "sătui" de democraţia cu iz caviar şi Dubai promovată de Victor Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.