Vanghelie şi Geoană au lansat platforma politică "România noastră"

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au lansat, duminică, la Romexpo, noua platformă politică "România noastră", "zigotul" din care se va naşte un partid "alternativă" la PSD.

Cei doi foşti pesedişti maziliţi din Partidul Social-Democrat după ce Ponta a pierdut alegerile, au anunţat că vor să lanseze o nouă formaţiune politică, un nou PSD Care să pună capăt "sultanatului lui Victor Ponta", relatează Hotnews.

"Iniţiativă noastră pentru un nou proiect social-democrat va schimba majoritatea. Vom avea o nouă majoritate, vom avea un nou Guvern. Există un cartel al partidelor tradiţionale, pe cale să facă implozie. 91% dintre români şi românce îşi doresc un nou proiect de ţară. Proiectul nostru politic, "România noastră", pe care îl lansăm astăzi în dezbatere publică, este contribuţia noastră la un nou proiect de ţară. Sultanatul politic Ponta se va încheia în câteva săptămâni", a afirmat Geoană în discursul de lansare.

Evenimentul de lansare a început cu intonarea Imnului de stat al României.

De unde Geoană şi Vanghelie profeţeau ca le vor fi alături numeroşi deputaţi, senatori si personalităţi, alături de cei doi membri fondatori ai "alternativei la sultanat" au stat doar o mână de politicieni, printre care Oana Niculescu Mizil, Radu Popa, Dan Tătaru, Cătălin Croitoru, Petre Petrescu, Florentin Gust şi Valer Marian.

Mircea Geoană, cel care promite, de luni de zile, că noul său partid va guverna alături de noul PNL (informaţie pe care noul PNL n-a confirmat-o oficial în vreun fel) a mai precizat că grupul de iniţiativă se va exprima public la finalul acestei săptămâni.

"Vom avea o exprimare extrem de energică şi consistentă în Parlament şi în Camera Deputaţilor, imediat după 1 Februarie, şi după ce vom avea o moţiune de cenzură de succes, în condiţiile în care există o coaliţie între noul PSD şi nouL PNL, în care ştim ce proiect propunem românilor", a declarat Mircea Geoană.

Reamintim că Mircea Geoană şi-a prezentat în repetate rânduri viitorul partid drept deţinătorul "unicei soluţii" pe care o are ţara pentru a ieşi din marasm şi s-a ofertat să intre la guvernare, alături de noul PNL.

Potrivit Mediafax, la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), au fost depuse, încă din 2 ianuarie, două cereri de înregistrare a partidului iniţiat de senatorul Mircea Geoană şi primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.