Ruşii atacă dur Harkivul. Au aruncat o bombă de 3 tone asupra unui sat din regiune [Video]

Momentul în care bomba rusească de 3 tone explodează în regiunea ucraineană Harkiv (Screenshot - X)
Redacţia
22.06.2024

Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, a scris recent pe X că pe canalele ruseşti de Telegram circulă o înregistrare video cu ceea ce se spune că ar fi prima utilizare a unei bombe aeriene ghidate de trei tone (FAB-3000).

Potrivit lui Gheraşcenko, lovitura ar fi fost dată asupra satului Lyptsi din nordul regiunii Harkiv, unde în prezent au loc lupte crâncene.

"Aceasta este prima utilizare în luptă din istoria omenirii a unei bombe de acest calibru cu UMPK (modul unificat de alunecare şi corecţie)", susţin canalele Telegram.

Consilierul ucrainean susţine că distanţa de ratare a bombei faţă de ţintă (o clădire cu patru etaje) se spune că ar fi fost de aproximativ 10 metri.

"În acelaşi timp, raza letală a FAB-3000, după cum scriu canalele, este de 230 de metri. Anterior, ruşii au schimbat bombele aeriene ghidate cu o greutate de 500 şi 1.500 de kilograme. Militarii ucraineni spun că acestea sunt acum principala lor problemă pe linia frontului", a adăugat el.

În finalul postării sale, Gheraşcenko afirmă că "soluţia este de a doborî avioanele ruseşti care transportă aceste bombe".

"Pentru a face acest lucru, Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană", conchide acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor