Rusia trimite nave în Marea Mediterană pentru o eventuală evacuare din Siria

Epoch Times România
19.12.2012

Rusia a trimis nave de război în Marea Mediterană, după ce unii dintre diplomaţii săi seniori au declarat săptămâna trecută că Moscova ar putea cere evacuarea cetăţenilor ruşi din Siria, dacă guvernul din Damasc va cădea, potrivit unui raport VOA.

Ministerul rus al Apărării a declarat marţi că navele din flota sa baltică vor înlocui navele ce patrulau în Mediterana de Est din noiembrie.

Agenţia de ştiri a ţării, Interfax, a citat surse navale anonime ca spunând că navele aveau drept scop "asistarea la o posibilă evacuare a cetăţenilor ruşi" din Siria.

Raportul, care nu a putut fi confirmat, vine la o zi după ce Rusia a recunoscut că doi dintre cetăţenii săi şi un italian care lucrau în provincia Latakia au fost răpiţi luni seara şi că răpitorii lor au cerut răscumpărare pentru eliberarea lor.

Într-o altă răpire din Siria, corespondentul şef pentru reţeaua de televiziune NBC, din SUA, a declarat marţi că el şi echipa sa de producţie au fost eliberaţi nevătămaţi după ce au fost răpiţi timp de cinci zile, în timpul unui schimb de focuri de la un punct de control instituit de rebelii islamişti.

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a afirmat marţi că acest conflict distruge sistemul de sănătate al ţării, lăsând cetăţenii fără acces la serviciile de bază.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor