Rusia trimite a patra navă de război în Siria

Vasul rusesc CCB-201 trece Bosforul, 5 septembrie 2013, pentru a se deplasa către coasta Siriei
Vasul rusesc CCB-201 trece Bosforul, 5 septembrie 2013, pentru a se deplasa către coasta Siriei (BULENT KILIC / AFP / Getty Images)

Armata rusă a expediat un al patrulea vas de război pe coasta mediteraneană a Siriei, pe fondul creşterii tensiunilor în Idlib cu Turcia.

Nava Novocerkassk a fost fotografiată traversând strâmtoarea Bosfor din Turcia, la câteva zile după ce Rusia a trimis două nave de război echipate cu rachete de croazieră Kalibr către coasta Siriei. O a treia fregată se află în Mediterana din decembrie.

Turcia şi Rusia s-au apropiat mai mult ca oricând de un conflict deschis în Siria în ultimele zile.

Ankara a lansat săptămâna trecută, la Idlib, o campanie militară împotriva forţelor guvernamentale siriene susţinute de ruşi, care încercau să cureţe o zonă controlată de rebeli. Turcia a declarat că atacurile aeriene ale guvernului sirian au ucis joi 33 de soldaţi turci.

Forţele turceşti au răspuns la atacuri doborând două avioane militare ale guvernului sirian şi bombardând un aeroport militar. Ministerul Apărării din Turcia a declarat marţi că a doborât un alt avion militar sirian.

Preşedinţii Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan urmează să se întâlnească joi pentru a reduce tensiunile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe