Rusia şi Turcia poartă negocieri pentru livrări suplimentare de sisteme S-400

Sistemul rusesc de apărare aeriană S-400
Sistemul rusesc de apărare aeriană S-400 (Captură Imagine)

Rusia şi Turcia poartă negocieri în vederea achiziţionării de către partea turcă a unor noi sisteme de apărare S-400, a declarat şeful agenţiei ruse Rosoboronexport, care se ocupă cu vânzarea de armament, citat de Interfax.

Turcia a obţinut un acord de împrumut, în 2017, de la Rusia, pentru a achiziţiona sisteme de apărare aeriană S-400.

Evoluţia a tensionat relaţiile cu SUA, care au decis să suspende participarea Ankarei la programul internaţional F-35 şi au ameninţat că o elimină din proiect până la sfârşitul lunii martie 2020.

La sfârşitul verii, compania israeliană de imagistică prin satelit Imagesat Internaţional a publicat imagini potrivit cărora un presupus sistem de apărare aeriană S-400 este în regim operaţional, fiind instalat în Ankara, probabil pentru testări.

Desfăşurarea sistemelor S-400 în Turcia va schimba configuraţie de apărare în zonă, afectând potenţial operaţiuni israeliene din Siria şi Irak.

Ofensiva Turciei în nordul Siriei - denumită Primăvara Păcii, declanşată cu aproape două săptămâni în urmă - are potenţialul de a crea un coridor de influenţă turc, care poate ajunge în viitor sub control iranian, către Mediterana.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe