Rusia retrage cererea pentru realimentarea navelor sale de luptă într-un port spaniol

După un val de critici şi presiuni internaţionale, Moscova şi-a retras cererea făcută guvernului Spaniei de a permite câtorva dintre navele sale ce se îndreaptă spre Siria să se realimenteze într-unul dintre porturile spaniole.
Portavionul rusesc Amiralul Kuzneţov navighează în sudul coastei Norvegiei.
Portavionul rusesc Amiralul Kuzneţov navighează în sudul coastei Norvegiei. (Photo: 333 Squadron/Norwegian Defence)

Guvernul spaniol a anunţat că flotila de nave de luptă ruseşti ce se îndreaptă spre Siria nu se va realimenta în portul Ceuta. Anunţul are loc după un val de critici internaţionale cu privire la planul iniţial de realimentare.

Într-o declaraţie publică emisă de Ministerul de Externe, Spania - ţară membră a NATO - a susţinut că a permis unui număr de trei nave ruseşti să se oprească în portul Ceuta în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie.

Dar, conform declaraţiei, “în urma rapoartelor privind posibilitatea ca aceste nave să fie folosite pentru susţinerea unor atacuri militare asupra oraşului sirian Alep, Ministerul de Externe a cerut clarificări din partea Ambasadei Federaţiei Ruse din Madrid”.

Conform declaraţiei, ambasada rusă “şi-a retras cererea pentru oprirea acestor nave în portul spaniol”.

Politicieni şi oficiali militari au condamnat anterior suportul unei ţări membre NATO pentru navele de luptă ruseşti, iar secretarul general al alianţei, Jens Stoltenberg, a indicat că Madridul ar trebui să îşi regândească poziţia în ceea ce priveşte sprijinul acordat ruşilor în acest caz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe