Alt scandal în sânul NATO. Politicieni şi oficial NATO furioşi că Spania plănuieşte alimentarea Amiralului Kuzneţov

Portavionul rusesc Amiral Kuzneţov
Portavionul rusesc Amiral Kuzneţov (Getty Images)

Spania este implicată într-un scandal de proporţii după ce agenţia Pravda a transmis că grupul de nave care însoţesc portavionul rus Amiral Kuzneţov în călătoria sa din nord către Marea Mediterana, va fi alimentat la o bază a marinei spaniole.

Amiral Kuzneţov este trimis în sud pentru a ajuta efortul de război al Rusiei în Siria.

În urma scandalului iscat, El País a transmis că Ministerul de Externe spaniol examinează permisul pe care la acordat flotei ruse, pentru alimentare la Ceuta.

Politicieni şi oficiali NATO au etichetat permisiunea acordată de Spania, membru NATO, unui grup militar rus drept "scandaloasă" şi "complet nepermisibilă", în timp ce Secretarul General NATO a sugerat că Madridul ar trebui probabil să reexamineze permisul.

Conform unui articol The Guardian, grupul de nave conduse de Amiral Kuzneţov este programat să realimenteze cu ţiţei şi provizii în portul spaniol Ceuta după ce trece prin strâmtoarea Gibraltar.

Mass media spaniolă a transmis că două nave - fregata Almirante Juan de Borbón şi nava logistică Cantabria, talonau navele Rusiei prin ape internaţionale, şi că Amiralul Kuzneţov împreună cu alte nave şi submarine aparţinând Rusiei vor realimenta la Ceuta după un curs de 10 zile pe mare.

Târziu în cursul zilei de marţi, El País a transmis că Ministerul de Externe al Spaniei re-examinează permisele acordate grupului de nave.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe