Rusia respinge discuţiile privind un nou scandal de spionaj cu SUA

Serghei Riabkov în New York, arhivă
Serghei Riabkov în New York, arhivă (DON EMMERT / AFP / Getty Images)

Rusia a declarat joi că Kremlinul nu a avut nimic de a face cu o reţea despre care Statele Unite a susţinut că ar fi făcut contrabandă cu tehnologie militară la Moscova, potrivit unui raport Reuters.

Departamentul american de Justiţie a declarat miercuri că a dizolvat o reţea care urmărea însuşirea ilegală de componente microelectronice făcute în SUA pentru armata şi agenţiile de spionaj ruse. Acesta a acuzat 11 persoane de participarea la astfel de acţiuni.

Ministerul rus de externe şi-a exprimat nedumerirea cu privire la acuzaţii.

"Acuzaţiile sunt de natură penală şi nu au nimic de-a face cu activitatea de informaţii", a declarat ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov pentru agenţiile ruse de ştiri.

Ministrul de externe Serghei Lavrov a afirmat într-un interviu din această săptămână că Moscova şi Washingtonul trebuie să facă mai multe pentru a-şi consolida relaţiile.

Candidatul republican Mitt Romney l-a acuzat pe preşedintele american Barack Obama că a fost prea moale cu Moscova în timpul mandatului său de patru ani şi a descris Rusia ca "duşmanul geopolitic numărul unu" al Statelor Unite.

În 2010, Statele Unite au arestat 10 agenţi ruşi, care au fost ulterior trimişi înapoi în Rusia, în cel mai mare schimb de spioni de după Războiul Rece.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe