Rusia pe cale să publice emailurile lui Hillary Clinton?

Rapoarte recente arată că agenţiile de spionaj americane se află în stare de alertă pentru a detecta orice potenţială tentativă a hackerilor ruşi de a publica zeci de mii de emailuri private ale lui Hillary Clinton – deşi unii analişti nu sunt siguri dacă Rusia deţine acele emailuri.
(Captură Foto)

Agenţiile americane de informaţii monitorizează îndeaproape blogurile ruseşti şi alte postări pe Internet pentru a găsi semne dacă hackerii ruşi au obţinut în secret cea mai mare parte a emailurilor furate de pe serverul privat al fostului secretar de stat american Hillary Clinton şi că se pregătesc să le facă publice.

Un oficial al spionajului american a declarat pentru Inside the Ring că orice indicaţie cu privire la publicarea emailurilor este îndeaproape monitorizată, deşi veridicitatea a cel puţin două postări asupra acestei chestiuni nu a putut fi confirmată ca fiind de încredere.

Un oficial al Departamentului de Stat a declarat că Rusia este una dintre ţările a căror agenţii de intelligence au obţinut probabil conţinutul serverului fostului secretar de stat prin operaţiuni de hacking. Celelalte două state bănuite sunt China şi Israel.

Se crede că serviciul rus de informaţii desfăşoară cel mai eficient spionaj cibernetic şi dispune de cea mai capabilă forţă îde atac n domeniul războiului cibernetic. În plus, se crede că operaţiunile ruseşti de colectare de informaţii în SUA au loc la niveluri comparabile cu cele ale Războiului Rece.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe