Rusia îşi închide graniţa cu China din cauza virusului Wuhan

Epidemie majoră a virusului Wuhan în China
Epidemie majoră a virusului Wuhan în China (Betsy Joles/Getty Images)

Prim-ministrul rus Mihail Mişutin a declarat că a semnat un decret pentru închiderea frontierei Rusiei cu China din Orientul Îndepărtat, ca parte a efortului de a preveni răspândirea coronavirusului din China.

Până în prezent, epidemia de virus Wuhan a făcut 170 de victime şi peste 7.700 infectaţi în China.

"Ministerul rus al Transporturilor, Serviciul de frontieră al Serviciului Federal de Securitate rus, serviciul vamal federal rus şi Rospotrebnadzor [Serviciul Federal pentru Supravegherea Protecţiei şi Asistenţei Consumatorilor] ar trebui să limiteze temporar trecerea prin puncte de control în anumite secţiuni ale frontierei de stat ale Federaţiei Ruse cu Republica Populară Chineză, începând cu 31 ianuarie 2020, ora locală la miezul nopţii", se arată în decret.

De asemenea, Rusia a suspendat emiterea de vize electronice cetăţenilor chinezi începând de joi, pe fondul focarului de coronavirus Wuhan, a declarat Ministerul rus de Externe.

Numeroase guverne au creat grupuri de lucru pentru a combate răspândirea noului coronavirus în ţările lor. Unele linii aeriene au început să suspende zborurile directe către şi dinspre China.

Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ezitat să ridice alerta privind epidemia la nivel internaţional, în pofida unei vizite efectuate în China de directorul agenţiei la începutul acestei săptămâni.

Şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că regimul comunist chinez "merită recunoştinţa şi respectul nostru" pentru modul în care a administrat criza declanşată de coronavirusul Wuhan.

Pe de altă parte, numeroşi epidemiologi de tale internaţională au criticat China pentru răspunsul lent la epidemie, lipsa de transparenţă şi chiar persecuţia împotriva celor care au încercat să aducă epidemia în atenţia opiniei publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe