Rusia doreşte consulat la Tiraspol - presa rusă

Locuitori din Tiraspol primind cu urale ajutoare rusesti, in regiunea Transnistria - arhiva. Pe plancarda se poate citi "Multumim Moscova!"
Locuitori din Tiraspol primind cu urale ajutoare rusesti, in regiunea Transnistria - arhiva. Pe plancarda se poate citi "Multumim Moscova!" (VADIM DENISOV / AFP / Getty Images)

Dmitri Rogozin, emisarul special al preşedintelui rus pentru Transnistria, a declarat că, în cadrul întâlnirii de marţi cu premierul Vlad Filat, va aborda problema deschiderii unui consulat al Federaţiei Ruse la Tiraspol, relatează Ria Novosti, preluată de Unimedia.

"Marţi, la Chişinău, vom ridica repetat problema privind deschiderea consulatului rus la Tiraspol. Sau vom găsi alte metode care ne vor permite eliberarea numărului necesar de paşapoarte pentru cetăţenii ruşi care locuiesc în regiunea transnistreană", a declarat Rogozin, după întrevederea cu liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Potrivit lui Rogozin, schimbul paşapoartelor este o problemă foarte serioasă apărută odată cu prăbuşirea Uniunii Sovietice. "Cetăţenii din fosta URSS au dreptul să aleagă cetăţenia pe care o doresc. Şi majoritatea din ei aleg cetăţenia Federaţiei Ruse", a adăugat oficialul rus.

"Rusia, în calitate de succesoare a Uniunii Sovietice, este responsabilă pentru ca cetăţenii săi să trăiască în siguranţă şi bunăstare," a mai spus Dmitri Rogozin.

Dmitri Rogozin se află într-o vizită oficială de două zile în Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe