Rusia a confirmat livrarea unui lot de vaccin Sputnik V pentru R. Moldova, cu titlu de ajutor umanitar

Vaccinul rusesc are o semnificaţie electorală considerabilă pentru forţele pro-ruse de la Chişinău, afirmă Dionis Cenuşă.
Vaccin Sputnik V (msmps.gov.md)
Tatiana Chiriac
08.04.2021

Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău a informat Ministerul Sănătăţii (MSMPS) despre disponibilitatea Moscovei de a livra R. Moldova, sub formă de ajutor umanitar, 182.000 doze de vaccin Sputnik V, dintre care 62.000 doze vor fi repartizate regiunii transnistrene.

Astfel, MSMPS, cu suportul Ministerului de Externe, este în proces de pregătire a setului de documente necesare pentru importul lotului de vaccinuri, cu titlu de ajutor umanitar în Republica Moldova.

Cu toate acestea, autorităţile din Rusia mai urmează să vină cu o informaţie suplimentară privind data livrării vaccinurilor.

Politologul Dionis Cenuşă relata la începutul săptămânii că Rusia nu va confirma imediat decizia despre donaţia de Sputnik V Moldovei pentru a permite socialiştilor şi lui Dodon să capitalizeze imagine şi să monopolizeze subiectul timp de aproape o săptămână. „Vaccinul rusesc are o semnificaţie electorală considerabilă pentru forţele pro-ruse de la Chişinău.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor