Rus condamnat la 23 de ani de închisoare pentru 4 crime, devine un om liber după ce a luptat în Ucraina alături de Wagner

Alexander Tiutin
Alexander Tiutin (Captură YouTube)

Un rus cunoscut sub numele de "Black Realtor" a fost eliberat din închisoare după ce a luptat timp de şase luni în Ucraina ca parte a armatei ruse, relatează Yahoo News.

Alexander Tiutin, un agent imobiliar în vârstă de 66 de ani care a angajat asasini plătiţi pentru a-şi ucide partenerul de afaceri şi familia acestuia, precum şi propria nepoată, s-a înrolat în grupul de mercenari Wagner şi a intrat în Ucraina în iunie 2022 pentru a lupta.

La şase luni după ce s-a alăturat grupului, Tiutin a părăsit grupul de mercenari şi a ieşit din închisoare, putând să zboare în Turcia şi să se reunească cu soţia sa, potrivit The Sun.

Tiutin a fost condamnat la 23 de ani de închisoare după ce a dat 10.000 de dolari unui asasin plătit pentru a-l executa pe partenerul său de afaceri Dmitri Zeinalov, împreună cu soţia însărcinată a acestuia şi copiii cuplului, în vârstă de 10 şi 14 ani. Ucigaşul a folosit un topor şi o mitralieră pentru a masacra familia.

Ulterior, Tiutin a vizitat mormântul familiei, unde se pare că a urinat pe el.

El a încercat să angajeze un alt asasin plătit pentru a-şi ucide nepoata pentru o moştenire de 100.000 de dolari, oferind 9.000 de dolari pentru contract, dar asasinul s-a dovedit a fi un poliţist sub acoperire, potrivit Radar Online.

Eliberarea lui Tiutin a provocat noi critici la adresa grupului Wagner şi a metodelor sale de recrutare, care s-au bazat din ce în ce mai mult pe deţinuţi pentru a întări forţele ruseşti slăbite.

Pentagonul a dezvăluit recent că, în opinia sa, Rusia a pierdut peste 100.000 de soldaţi de la începutul conflictului din Ucraina, izbucnit în urmă cu aproape un an.

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, l-a recomandat pe Tiutin pentru medalia Ordinul Curajului pentru "curajul său pe câmpul de luptă", în special în cadrul unei operaţiuni care a luat cu asalt o aşezare fortificată. Prigojin a lăudat "acţiunile decisive şi abile" ale lui Tiutin.

"Permiteţi-mi să vă explic filozofia deţinuţilor din închisoare care participă la război", ar fi explicat Prigojin. "Un deţinut a ucis o familie de patru persoane. Tu nu cunoşti şi nu ai văzut acea familie, dar te simţi furios din cauza asta."

"Acel deţinut a plecat la război şi a fost ucis. Sau, a supravieţuit printr-un miracol", a continuat Prigojin. "El este un criminal, iar în război valorează cât trei sau patru sau chiar mai mulţi băieţi de păpădie, al căror lapte de pe buze este încă umed."

"Printre acei băieţi de păpădie se află fiul, tatăl şi soţul tău", a adăugat el. "Aşa că puneţi în balanţă. Ai prefera ca ucigaşul să meargă la război sau membrii familiei tale?"

"Această poveste face parte, aproape sigur, din campania de PR condusă de Evgheni Prigojin, bucătarul lui Putin devenit şeful echipei sale personale de asasini, Grupul Wagner", a declarat, pentru Fox News Digital, Rebekah Koffler, preşedinte al Doctrine & Strategy Consulting şi fost ofiţer de informaţii al DIA.

"Miercuri, Prigojin, care a fost criticat pe scară largă pentru că a pus în libertate infractori periculoşi, i-a atacat pe jurnalişti cu o tiradă verbală, întrebându-i dacă vreunul dintre ei s-ar oferi voluntar să meargă în Ucraina, sau doar fac pipi în pantaloni, adică sunt laşi."

Koffler a continuat: "A insistat că tatăl, fratele, fiul tău ar putea fi acei băieţi neiniţiaţi trimişi în Ucraina şi să fie ucişi. Prigojin a spus că este doar o întâmplare că Tiutin a supravieţuit războiului. Ceea ce nu se potriveşte în operaţiunea de propagandă a lui Prigojin este faptul că Tiutin nu este nici măcar un ucigaş profesionist, ci a angajat un ucigaş profesionist pentru crima pe care a ordonat-o".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe