Rospotrebnadzor discută reluarea livrărilor de vinuri moldoveneşti pe piaţa rusă

(photos.com)

Rospotrebnadzor va discuta reluarea livrărilor de vinuri moldoveneşti pe piaţa rusă cu fiecare producător în mod individual. Despre aceasta a relatat şeful Serviciului sanitar rus, Ghenadi Onişcenko pentru agenţia "Interfax". Potrivit "Infotag", Onişcenko a spus că, vineri, la Moscova va sosi un grup de experţi moldoveni, pentru a stabili reglementările unui sistem naţional de control al producţiei de vinuri, cu care, Serviciul sanitar rus va face schimb reciproc de informaţii, în ceea ce priveşte "reluarea livrărilor de vinuri".

"Vom vedea, dacă vom ajunge la o înţelegere constructivă. Săptămâna viitoare, în Moldova vor pleca specialiştii noştri. Livrarea vinurilor moldoveneşti va fi discutată cu fiecare producător, în mod individual", a repetat Onişcenko.

Potrivit şefului Rospotrebnadzor, "Moldova va putea să revină la livrările produselor alcoolice în timpul apropiat, dacă va fi implementat mecanismul convenit pentru accesul pe piaţa din Rusia".

Onişcenko a mai menţionat că, părţile "încă o dată s-au înţeles, ca oficialii din Moldova, când vor fi pregătiţi, să prezinte o explicaţie completă în ceea ce priveşte restabilirea sistemului naţional de control a calităţii şi siguranţei producţiei de vinuri".

Şeful Serviciului sanitar rus a reiterat că, data reluării livrărilor de vinuri moldoveneşti în Federaţia Rusă, va fi anunţată când "Republica Moldova va îndeplini toate obligaţiunile înaintate de noi".