România nu va intra nici în 2015 în Schengen, susţine preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag

(photos.com)

România nu va adera la Schengen nici în 2015, alegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte nefiind suficientă pentru atingerea acestei ţinte, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag, Wolfgang Bosbach.

„De alegerea lui Iohannis se leagă fără îndoială aşteptări şi speranţe mari. Dar acestea singure nu schimbă în mod fundamental situaţia politică din România”, a declarat Bosbach pentru Märkische Allgemeine Zeitung.

Potrivit Gândul, oficialul german a mai susţinut că îndoielile faţă de o aderare a României la Spaţiul Schengen persistă, în pofida alegerii lui Iohannis iar România nu-şi va atinge obiectivul aderării la Schengen în 2015.

Reacţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat publicaţiei Märkische Allgemeine Zeitung că va face eforturi pentru ca aderarea României la Schengen să aibă loc anul acesta, relatează Gândul.

Germania a fost una dintre ţările care s-au opus în trecut primirii României în Spaţiul Schengen, pe motiv că autorităţile române nu au făcut suficiente progrese în lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate, scrie Der Spiegel, care preia declaraţiile lui Bosbach pentru Märkische Allgemeine Zeitung.