"România Educată" - Iohannis anunţă o dezbatere naţională pe tema educaţiei şi cercetării

Adversar declarat al "reformitei" din domeniul învăţământului, preşedintele Iohannis anunţă o dezbatere naţională pentru o viziune pe termen lung asupra educaţiei şi cercetării.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Administraţia Prezidenţială a anunţat vineri, 22 ianuarie, lansarea unei dezbateri publice naţionale pe tema educaţiei şi cercetării, Intitulată "România Educată". Dezbaterea este deschisă tuturor "entităţilor" care doresc să se implice în reforma acestui domeniu.

"Administraţia Prezidenţială, prin Departamentul Educaţie şi Cercetare, lansează în dezbatere publică criteriile pentru includerea evenimentelor organizate, sub egida „Dezbaterii Naţionale pentru Educaţie şi Cercetare – România educată”, de către orice entitate care doreşte să se implice în reforma educaţiei", anunţă Preşedinţia.

Documentul care descrie aceste criterii este supus dezbaterii publice, fiind disponibil la adresa http://bit.ly/1PsocBh. Punctele de vedere pot fi trimise pe adresa educatie@presidency.ro, până la data de 7 februarie 2016, se specifică în comunicatul Preşedinţiei.

Dezbaterea iniţiată de Iohannis va viza principalele opţiuni strategice ale României privind sistemul naţional de educaţie şi cercetare, care vor fi apoi transformate în obiective de ţară şi integrate într-o viziune pe termen lung (2018 – 2030), mai precizează Administraţia Prezidenţială.

Reamintim, în context, că şeful statului a afirmat în repetate rânduri că în viziunea lui, sistemul românesc de educaţie suferă nu din lipsă de reforme ci dimpotrivă de o boală numită "reformită cronică" şi a susţinut că îşi doreşte o dezbatere publică largă, pe lungă durată, concretizată prin schimbări profunde, care să dea rezultate.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne