Criza refugiaţilor. Iohannis: Poziţia României nu este bazată pe refuzul ideii de a primi imigranţi

Pentru corecta gestionarea a crizei refugiaţilor care a luat prin surprindere Europa este necesară acţionarea asupra cauzelor care au condus la acest fenomen, precum şi de un proces de securizare a frontierelor europene, susţine Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
21.01.2016

România va continua să se implice în rezolvarea crizei refugiaţilor, a fost mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul discursului susţinut la Palatul Cotroceni, în contextul întâlnirii anuale cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

"Principala provocare cu care se confruntă astăzi Uniunea este migraţia. Vreau să explic încă o dată poziţia României în cazul refugiaţilor. Ea nu a fost şi nu este bazată pe un refuz al ideii de a primi imigranţi în România, ci pune sub semnul întrebării procedura.

Cred în principiul că toate statele membre sunt egale, iar o asemenea procedură, oricare ar fi ea, trebuie decisă pornind de la acest principiu, prin dialog şi nu printr-o abordare contabilă sau birocratică", a declarat Iohannis.

Şeful statului a ţinut să reafirme faptul că România este solidară cu celelalte state europene şi va continua să se implice în rezolvarea crizei refugiaţilor.

"Consider totodată că două chestiuni sunt fundamentale în acest sens: acţionarea asupra cauzelor care au condus la acest fenomen şi un proces de securizare a frontierelor europene, la care România continuă să contribuie semnificativ. În acelaşi context, astăzi spaţiul Schengen este pus sub semnul îndoielii", a subliniat preşedintele.

În opinia lui Iohannis, România acţionează deja ca un stat responsabil al spaţiului Schengen şi ia parte la construcţia politicii europene de protejare şi consolidare a frontierelor Uniunii.

"Dincolo de circumstanţele prezente, România îşi menţine obiectivul aderării la spaţiu Schengen", a ţinut să puncteze şeful statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor