România are oficial un nou ambasador SUA la Bucureşti. Cum comentează Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Epoch Times România)

Faptul că România are acum, în mod oficial, un nou ambasador SUA la Bucureşti - Hans G. Klemm - va duce la îmbunătăţirea dialogului interinstituţional, dar şi cu autorităţile de la Washington, iar o serie de teme care nu sunt încă clare, în plan bilateral, de la regimul de vize până la nivelul investiţiei economice vor fi sporite, a declarat joi, în cadrul unei intervenţii telefonice la Realitatea Tv, fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

"În sfârşit îşi confirmă prin prezenţa unui ambasador nivelul diplomatic al relaţiei bilaterale. Sigur că Oficiul Diplomatic american a funcţionat la parametri maximi. După părerea mea, Oficiul Diplomatic şi Departamentul de Stat au întârziat în ceea ce priveşte România, partener strategic extrem de semnificativ din toate punctele de vedere, acest lucru fiind confirmat de americani. În al doilea rând, prin prezenţa unui şef de misiune cu rang diplomatic înalt şi dialogul interinstituţional, dar şi cu autorităţile de la Washington va fi, prin forţa împrejurărilor, îmbunătăţit", a declarat Cristian Diaconescu.

Fostul ministru de Externe preconizează că prezenţa noului ambasador al SUA va genera un nivel mult mai ridicat al implicării instituţiilor americane în ceea ce priveşte România.

"Mă aştept ca prin prezenţa ambasadorului american la Bucureşti o serie de teme care nu sunt clare, în plan bilateral, de la regimul de vize până la nivelul investiţiei economice să fie sporite, prezenţa ambasadorului american să genereze un nivel mult mai ridicat al implicării instituţiilor SUA în ceea ce priveşte unul dintre cei mai importanţi parteneri pe care ei îi au în Europa", a mai precizat Cristian Diaconescu.

Motivul pentru care SUA a întârziat în privinţa desemnării unui nou ambasador la Bucureşti ţine de raţiuni birocratice, în opinia fostului consilier prezidenţial, care susţine că nu a văzut să fie probleme de ordin politic în relaţia bilaterală.

Senatul Statelor Unite a aprobat miercuri seară (joi dimineaţa ora noastră), prin vot deschis, numirea lui Hans G. Klemm în funcţia de ambasador în România, potrivit site-ului Congresului SUA. Potrivit lui Diaconescu, în două-trei luni, noul ambasador ar urma sa fie primit de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne