România a ratificat Acordul de Sprijin al proiecului NABUCCO

(FERENC ISZA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.03.2013

Legea de ratificare a Acordului de Sprijin al Proiectului NABUCCO semnat între România, NABUCCO Gas Pipeline International GmbH şi Compania Naţională NABUCCO România a fost promulgată de Preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial al României.

Gestul a fost salutat de conducerea NABUCCO Gas Pipeline International.

“Acesta este un nou pas înainte, demonstrând faza avansată de dezvoltare a conductei NABUCCO, un proiect care va asigura diversificarea surselor de aprovizionare şi securitatea energetică a Europei. Proiectul este avansat în toate domeniile: legal, proiectare şi comercial şi aşteptăm cu interes continuarea colaborării cu autorităţile române pe măsură ce proiectul progresează”, a declarat Reinhard Mitschek, directorul executiv al companiei.

Transgaz, acţionarul român în proiectul NABUCCO, a aprobat recent Acordul de Finanţare şi Opţiune de contribuţie la capitalul social al NABUCCO Gas Pipeline International GMBH, semnat de acţionarii NABUCCO şi partenerii de la Shah Deniz.

“Salutăm sprijinul reînnoit al României pentru NABUCCO, ce demonstrează că acest proiect este unul câştigător pentru toate părţile implicate. Acordul de Finanţare şi Opţiune de Contribuţie la Capitalul Social al Nabucco Gas Pipeline International GMBH este un factor important în diminuarea riscurilor pentru investitori iar noi anticipăm o cooperare de success în realizarea proiectului conductei”, a declarat, la rândul său, Frank Siebert, director financiar al NABUCCO Gas Pipeline International GmbH.

La 8 iunie 2011 au fost semnate Acordurile de Sprijin al Proiectului între NABUCCO Gas Pipeline International GmbH şi ministerele implicate din ţările de tranzit. Principalele elemente ale Acordurilor de Sprijin al Proiectului sunt anunţarea unui regim reglementat de tranzit avantajos, aflat sub incidenţa legislaţiei UE în domeniul energiei, protejarea conductei Nabucco faţă de eventuale modificări legislative discriminatorii, sprijin pentru măsuri legislative şi administrative necesare implementării proiectului.

În calitate de componentă centrală a Coridorului Sudic de Gaze, NABUCCO Vest se află în poziţia ideală pentru a diversifica sursele de aprovizionare cu gaze pentru peste 500 de milioane de clienţi potenţiali din ţările cu economii în creştere din Europa de Sud-Est precum şi pentru Europa de Vest.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor