România a avut în primele patru luni al nouălea deficit comercial din UE, de 2,6 miliarde euro

România s-a clasat în primele patru luni din acest an pe locul nouă între statele Uniunii Europene (UE) după nivelul deficitului comercial, cu un dezechilibru de 2,6 miliarde de euro, arată datele Eurostat publicate luni.

Deficitul comercial al României a crescut cu 0,1 miliarde euro în ianuarie-aprilie faţă de perioada similară din 2011, în condiţiile în care importurile au crescut cu 1%, în timp ce exporturile au stagnat faţă de acelaşi interval din anul trecut, arată Eurostat.

În primele patru luni, România a exportat bunuri de 14,5 miliarde euro, la fel ca în aceeaşi perioadă din 2011. Importurile s-au cifrat la 17,1 miliarde euro, în creştere cu 0,1 miliarde euro.

Potrivit Eurostat, în luna mai, exporturile României către statele din afara blocului comunitar au scăzut cu 4,5% faţă de cele din aprilie, la un nivel ajustat sezonier de 1,1 miliarde euro, iar importurile au sporit cu 0,1%, la 1,3 miliarde euro.

La nivelul UE, cele mai mari deficite comerciale au fost înregistrate în primele patru luni în Marea Britanie (51,8 miliarde euro), Franţa (29 miliarde euro) şi Spania (15,3 miliarde euro).

Pe de altă parte, Germania, Olanda şi Irlanda au avut cele mai mari excedente, de 59,3 miliarde euro, 16,2 miliarde euro, respectiv 13,4 miliarde euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne