Isar va discuta cu oficiali din SUA despre diversificarea relaţiilor economice bilaterale

Analistul economic Lucian Isar. (Epoch Times România)
Epoch Times România
15.07.2012

Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, se va întâlni luni şi marţi în Statele Unite ale Americii cu reprezentanţi ai comerţului din SUA, din domeniul Energiei şi departamentului de stat, a anunţat duminică ministerul.

Vizita oficială va avea loc în Washington DC şi New York City. Ministerul Economiei precizează că SUA este unul din cei mai importanţi parteneri ai României din afara Uniunii Europene.

"În cadrul intrevederilor cu administraţia americană vor fi abordate teme privind dezvoltarea şi diversificarea în continuare a relaţiilor economice bilaterale, precum şi modalităţile prin care cele două părţi se vor implica, la nivel instituţional, pentru stimularea şi sprijinirea mediilor de afaceri din ţările lor, în vederea identificării de oportunităţi concrete de cooperare în domenii de interes reciproc", se arată în comunicat.

De asemenea, vor fi organizate întâlniri cu unele dintre cele mai importante companii şi firme locale în vederea expunerii interesului României de atragere a acestora în realizarea de noi proiecte de investiţii şi de acţiuni de cooperare economică în România, precum şi pentru prezentarea unor oportunităţi actuale.

În marja vizitei va fi organizată o masa rotundă cu membrii Consiliului de Afaceri Americano-Român, organizaţie bilaterală care reuneşte atât investitori americani prezenţi în România, cât şi unele dintre cele mai importante companii americane.

În cadrul întrevederilor, mediul de afaceri nord-american va fi informat asupra modului în care Guvernul României doreşte să sprijine iniţiativele investitorilor străini, precum şi asupra avantajelor oferite de România, ca una dintre cele mai atractive destinaţii pentru investitorii interesaţi să pătrundă sau să-şi consolideze poziţia în Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor