Român supravieţuitor atacului teroriştilor în Algeria: M-am baricadat cu un coleg din România într-un birou

Un român aflat la muncă în Algeria, originar din Constanţa, a povestit la un post de televiziune local calvarul prin care a trecut când complexul a fost atacat de teroriştii grupării afiliate la Al-Qaeda.
(JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
20.01.2013

Un român aflat la muncă în Algeria, originar din Constanţa, a povestit la un post de televiziune local calvarul prin care a trecut când complexul a fost atacat de teroriştii grupării afiliate la Al-Qaeda.

Bărbatul a povestit că se afla afară când i-a văzut pe teroriştii venind, apoi aceştia au împuşcat personalul însărcinat cu paza complexului.

"Sunt din România, am trecut prin clipe grele. Eram în afara biroului şi am văzut teroriştii venind. Au început să-i împuşte pe cei de la poartă, care păzeau complexul. După aceea au intrat în clădire şi au început să ia ostatici", a povestit românul.

Conaţionalul nostru a mai povestit că s-a baricadat într-un birou pentru a scăpa de terorişti, precum şi că autorităţile au avut grijă de cei care au reuşit să scape.

"Eu m-am baricadat împreună cu un alt coleg de-al meu din România într-un birou. Am încuiat uşa, am pus un pupitru în uşă pentru a ne baricada. Am primit apoi îngrijiri, au avut cu adevărat grijă de noi, pentru că eram deshidrataţi după ce am scăpat de terorişti. Autorităţile locale au făcut tot ce au putut, având în vedere că era o situaţie foarte dificilă şi nu putea interveni abrupt", a mai declarat românul.

Cinci români au fost răpiţi la complexul gazifer din Algeria de o gruparea teroristă afiliată la Al-Qaeda, dintre care unul a fost ucis, ceilalţi patru fiind eliberaţi de răpitori, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, premierul Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor