Titus Corlăţean a decis detaşarea de urgenţă a doi consuli din Centrala MAE în Algeria

Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe (Epoch Times România)
Epoch Times România
18.01.2013

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a dispus detaşarea de urgenţă la Alger a doi consuli din Centrala MAE, care au ajuns la destinaţie în cursul după-amiezii de vineri, pentru a acorda asistenţă consulară suplimentară, în contextul luării de ostatici pe platforma petrolieră din Algeria.

Ministerul de Externe informează că, în seara zilei de 18 ianuarie 2013, ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut o convorbire telefonică cu omologul său algerian, Mourad Medelci, în legătură cu evenimentele dramatice care sunt în curs de derulare, în complexul din localitatea In Amenas. Convorbirea telefonică a avut loc la finalul reuniunii Celulei de criză organizată de autorităţile algeriene, cu participarea principalilor responsabili instituţionali din statul algerian.

Şeful diplomaţiei române a exprimat poziţia României de condamnare cu fermitate a actelor de terorism şi a transmis solidaritatea faţă de victimele înregistrate. Corlăţean a menţionat în termeni foarte clari preocuparea şi aşteptările opiniei publice româneşti pentru acţiuni care să permită eliberarea ostaticilor internaţionali şi algerieni.

Ministrul algerian l-a informat pe omologul român în legătură cu stadiul operaţiunilor de eliberare şi respectiv de eliminare a grupării teroriste implicate în luarea de ostatici.

La finalul convorbirii telefonice dintre şefii diplomaţiilor română şi algeriană, cei doi demnitari au convenit menţinerea contactului direct, ministrul algerian dând asigurări că va transmite informaţii confirmate despre evoluţiile din teren.

Agenţia algeriană de presă APS relatează că sute de ostatici au fost eliberaţi de pe platforma In Amenas, dintre care 573 de algerieni şi în jur de 100 de străini.

Soarta altor 32 de străini este incertă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor