Rise Project: Instituţie-cheie pentru democraţia noastră, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor

Florin Mituletu Buica
Florin Mituletu Buica (Epoch Times România)

Potrivit unei investigaţii Rise Project, instituţia Autorităţii Electorale Permanente ar fi fost capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor.

“Sunt craioveni şi s-au ajutat unii pe alţii până când au ajuns împreună la vârful Autorităţii Electorale Permanente, instituţia care ne organizează şi supraveghează procesul electoral. Gruparea decide discreţionar şi cum sunt decontaţi banii publici pentru subvenţionarea partidelor politice, încălcând legea, conform Curţii de Conturi, şi blocând controale, ca să-şi ajute şefii politici. Pe această filieră au ajuns în funcţii importante din instituţia publică cel puţin 25 de persoane. Unii şi-au falsificat CV-ul, alţii au plagiat teza de doctorat”, se arată într-un articol al Rise Project.

Jurnaliştii de la publicaţia citată adaugă că “principala poartă de intrare a fost chiar cabinetul preşedintelui autorităţii, unde noii veniţi erau formal angajaţi drept consilieri, iar apoi deveneau funcţionari în instituţie, ocolind concursurile pentru ocuparea posturilor respective”.

“Au ajuns astfel să gestioneze bugetele pentru alegeri, să organizeze licitaţii pentru softul electoral care ne centralizează votul sau să rezolve reclamaţiile cu eventualele fraude electorale”, susţine Rise Project.

Care ar fi personajele principale

Sorin Gabriel Lazăr - condamnat pentru tentativă de omor. Când era tânăr şi membru PRM, a înjunghiat un rival politic de patru ori pe la spate, apoi a fugit din ţară. S-a întors după un an jumate şi a fost trimis după gratii. De câţiva ani este om de bază în AEP. A fost trei luni secretar general adjunct, poziţie din care a coordonat achiziţiile instituţiei. Acum este directorul Departamentului de Comunicare şi Relaţii Internaţionale, adică imaginea instituţiei în ţară şi în străinătate. A ajuns aici fără concurs şi fără avizul parlamentarilor. Aptitudinile sale din CV sunt plagiate după cele ale şefului său. A susţinut, în declaraţia de interese din 2019, că este membru în Colegiul Consilierilor Juridici Dolj, fără să aibă vreo legătură cu această instituţie. În schimb, a omis să declare două proprietăţi. Se cunoaşte cu Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei şi soţia deputatului PSD Claudiu Manda, încă de pe vremea tentativei de omor.

Florin Constantin Mituleţu Buică - preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP). L-a ajutat pe Lazăr să-şi albească cazierul după condamnarea pentru tentativă de omor, iar apoi l-a adus în AEP. Fratele geamăn al lui Buică a fost martor la tentativa de omor de acum 20 de ani. Mituleţu a împărţit cu Sorin Manda, fratele mai mic al deputatului PSD Claudiu Manda, o companie în Craiova.

Ştefan Bucur Stoica - deputat, victima tentativei de omor. Şi-a pierdut splina în urma atacului lui Lazăr, dar după aceea a acceptat o slujbă la stat chiar în departamentul unde mama celui care a vrut să-l omoare era directoare. A renunţat apoi să mai ceară daune de la agresor, iar instanţa a hotărât că el provocase conflictul. În 2000, când a ajuns la spital, era membru PD. Astăzi este deputat şi preşedintele PNL Dolj.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne