Rick Santorum a obţinut două victorii neaşteptate, la primarele din Minnesota şi Missouri

Candidatul la învestitura republicană, Rick Santorum. (Andrew Burton/Getty Images)
Epoch Times România
08.02.2012

Candidatul la învestitura republicană Rick Santorum a obţinut marţi două victorii neaşteptate în faţa favoritului Mitt Romney, la primarele din Minnesota şi Missouri.

"Wow. Conservatorismul este în viaţa şi bine în Missouri şi Minnesota", le-a pus Santorum susţinătorilor săi, după anunţarea rezultatelor la primarele din cele două state. "Nu stau aici pentru a spune că sunt alternativa conservatoare la mMitt Romney, stau aici pentru a spune că sunt alterbnativa conservatoare la Barack Obama", a adăugat el.

Santorum a obţinut un avans şi în Colorado miercuri dimineaţă. După numărarea a 34% din voturi, el avea 40,7% din sufragii, iar Romney 29,5%.

Victoriile lui Santorum ridică noi semne de întrebare în legătură cu capacitatea lui Romney de a atrage baza conservatoare a Partidului Republican.

Înainte de primarele de marţi, fostul guvernator de Massachusetts Mitt Romney era favorit în cursa pentru învestitura republicană, după victoriile decisive din Florida şi Nevada, de săptămâna trecută.

Principalul său rival, Newt Gingrich, nu a candidat în Missouri, unde la votul de marţi nu au fost în joc delegaţi la Convenţia republicană. Un caucus separat va avea loc ulterior pentru determinarea delegaţilor.

În Minnesota sunt în joc 37 de delegaţi, iar în Colorado 33.

În Minnesota, Gingrich a ocupat a patra poziţie, iar în Colorado a treia. Pe locul doi în Minnesota s-a clasat Ron Paul.

Santorum, fost guvernator de Pennysylvania, a câştigat anterior caucusurile din Iowa, care au dat startul cursei electorale. Victoriile obţinute marţi îl vor ajuta să strângă bani pentru a continua lupta împotriva lui Romney şi Gingrich.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor