Revine Nicuşor Dan? USR se "răzgândeşte" în privinţa iniţiativei de modificare a Constituţiei

Nu demult, Nicuşor Dan pleca din partidul pe care l-a fondat şi dus în Parlament, pe motiv că trecând peste capul lui, Biroul Naţional a decis poziţionarea USR pe controversata problemă a redefinirii familiei. Acum USR a revenit asupra acestei poziţionări.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România anunţă, pe pagina sa de Facebook că la Comitetul Politic Naţional al partidului, convocat după ce Nicuşor Dan a renunţat atât la şefia partidului cât şi la calitatea de membru, s-a decis în favoarea păstrării libertăţii de opinie a membrilor săi faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei în vederea redefinirii familiei.

Reamintim că Nicuşor Dan a demisionat din USR după ce Biroul Naţional a decis poziţionarea partidului împotriva modificării articolului 48 din Constituţie. La momentul respectiv, Dan a precizat că le-a promis membrilor de partid cu viziuni tradiţionaliste că o astfel de poziţionare nu va avea loc, motiv pentru care, după ce colegii săi au trecut peste capul lui a decis să demisioneze.

Revenind la USR, formaţiunea mai anunţă că, dacă pe de o parte s-a decis renunţarea la poziţionarea care a determinat plecarea lui Nicuşor Dan, pe de altă parte s-a decis că partidul va susţine parteneriatul civil.

"După dezbateri foarte consistente şi contondente de peste 7 ore CPN a luat astăzi o decizie de susţinere a parteneriatul civil (Vot: 77 pentru, 1 împotrivă, 7 abţineri), dar şi una de păstrare a libertăţii de opinie a membrilor săi faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei (Vot: 56 pentru, 33 împotrivă, 4 abţineri).", se arată în comunicatul postat pe Facebook

USR mai precizează că Nicuşor Dan a declarat că decizia unei eventuale reveniri în partid o va lua după rezultatele referendumului intern, programat în prima parte a lunii august, pentru a avea în vedere poziţia membrilor partidului

Pe 1 iunie a.c., Nicuşor Dan şi-a anunţat demisia din fruntea şi din rândurile formaţiunii pe care a fondat-o şi pe care a reuşit să o facă partid parlamentar. Motivul? Neţinând seama de opnia lui, Biroul Naţional a decis poziţionarea partidului pe controversata problemă a redefinirii familiei, lucru considerat inacceptabil de Dan.

Pe de altă parte, Dan a anunţat că s-ar putea întoarce în USR, dacă forul superior al partidului, Comitetul Executiv al USR va lua o decizie diferită de cea a Biroului Naţional privind referendumul pentru redefinirea familiei. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici