Restricţii de circulaţie in judeţul Galaţi din cauza caniculei

Circulaţia maşinilor grele pe drumurile naţionale din judeţul Galaţi este interzisă, vineri şi sâmbătă, pe timpul zilei, cu unele excepţii, din cauza temperaturilor foarte ridicate prognozate pentru aceste zile.
(photos.com)
Epoch Times România
22.06.2012

Circulaţia maşinilor grele pe drumurile naţionale din judeţul Galaţi este interzisă, vineri şi sâmbătă, pe timpul zilei, cu unele excepţii, din cauza temperaturilor foarte ridicate prognozate pentru aceste zile.

"În conformitate cu prevederile art. 44 alin.2 din Ordonanţa Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, pe drumurile naţionale din judeţul Galaţi se interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 22 - 23 iunie 2012, intervalul orar 11.00 - 20.00”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristian Tatulici.

Sunt exceptate de la această directivă transporturile de animale vii şi produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, transporturile poştale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuire de carburanţi, transporturile de mărfuri sub temperatură controlată, transporturile pentru tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării.

Administaţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de căldură pentru mai multe judeţe din ţară, inclusiv judeţul Galaţi, valabilă pentru perioada 22 - 23 iunie. Potrivit avertizării, vineri, regiunile din vestul, sudul şi estul ţării se vor afla sub cod portocaliu de caniculă, temperaturile urmând să ajungă, izolat, la 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse. Sâmbătă, în sudul extrem şi în sud-estul ţării se va menţine vremea caniculară, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80. Temperaturile maxime încă vor atinge 35-36 de grade pe arii extinse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor