Remedii naturale pentru a face faţă stresului

Remedii naturiste
Remedii naturiste (Maria Baciu / Epoch Times)

Datorită factorilor de stres de zi cu zi care vin împreună cu agitaţia normală şi cu agitaţia vieţii, tot mai multă lume trăieşte în tensiune, stres sau depresie uşoară. Cu declinul economic în creştere, mulţi sunt nevoiţi să facă faţă şi stresului financiar. Chiar dacă corpul nostru are capacitatea de-a lupta împotriva stresului temporar care apare din când în când, prea mult stress nu este bun pentru suflet şi corp. Vizitele la medic generate de stres sunt în creştere. Cu toate că există mai multe opţiuni medicale pentru a face stresului, şi în timp ce medicamentele pot fi de ajutor, multe persoane doresc să evite fie luarea lor în fiecare zi, fie posibilele efecte secundare.

Pentru preluarea controlul asupra stresului în mod natural, recomandăm următoarele remedii:

Remedii naturale cu băi calde de plante şi arome

O baie caldă la care adăugaţi câteva picături de ulei de lavandă şi muşeţel, relaxează corpul şi calmează nervii.

Puneţi într-un săculeţ de tifon un amestec de ceaiuri uscate. Înainte de baie, aşezaţi săculeţul în cada de baie sub robinet şi lăsaţi să curgă apa peste el până când se umple cada.

Amestec dulce & picant pentru baie

1/2 cană de bicarbonat de sodiu, 2 linguri zahăr, 1 linguriţă scorţişoară măcinată, 1/4 linguriţă ghimbir, 1/4 linguriţă cuişoare măcinate

Se amestecă toate ingredientele. Se adaugă 2 linguri de amestec la o cadă cu apă. Amestecul de mai sus e suficient pentru 2-3 băi.

Soluţie de masaj

Preparaţi singuri un macerat relaxant pentru masaj după următoarea reţetă: Într-un litru de alcool, puneţi în părţi egale păpădie tocată mărunt, brusture (rădăcini şi / sau părţi aeriene), măcriş galben şi lobelia. Ţineţi la macerat timp de două săptămâni, după care strecuraţi amestecul. Soluţia obţinută se foloseşte extern pentru un masaj corporal relaxant.

Plante aromatice folosite înainte de culcare

Lavanda

Datorită efectelor uşor narcotice asupra sistemului nervos, lavanda este folosită pe scară largă la combaterea stresului. Iată câteva metode simple de folosire a lavandei:

Se poate folosi pentru parfumarea cearceafurilor de pat. În dulapul în care ţineţi lenjeria de pat, presăraţi lavandă uscată printre printre cearceafurile de pat.

Cu ajutorul unui tampon de bumbac (Q-TIP), puneţi în nas câteva picături de ulei de lavandă.

De asemenea, masarea tâmplelor cu ulei de lavandă ajută la calmare.

Mărarul

Stropiţi perna cu infuzie de mărar, apoi o călcaţi rapid cu fierul de călcat. Sau, puteţi adăuga infuzie de mărar în uscătorul de haine, odată cu hainele pe care le puneţi la uscat.

Mărarul, de asemenea, calmează copiii nervoşi şi îi ajută să adoarmă mai uşor. Puteţi adăuga infuzie de mărar în apa de baie, sau puteţi folosi infuzia la clătirea părului. De asemenea puteţi stropi cu infuzie de mărar păturica copilului.

Salvia

Salvia este numită în glumă "medicamentul fantomă", deoarece aroma ei este folosită pentru prevenirea coşmarurilor. Pentru aceasta, presăraţi salvie uscată pe podea sau în pat.