Relu Fenechiu vrea să-şi execute silit fostul partid

Condamnat la închisoare pentru că a vândut statului transformatoare "noi" luate de la fier vechi, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, vrea să-şi execute silit fostul partid - PNL.
Relu Fenechiu
Relu Fenechiu (Epoch Times România)

Aflat după gratii, unde se pare că nu o duce prea bine cu bani, Relu Fenechiu a decis să acţioneze un proces împotriva PNL pentru a-şi recupera o sumă de bani cheltuită într-una din campaniile electorale ale partidului.

În 2009, Relu Fenechiu a împrumutat PNL cu aproape un milion de euro pentru susţinerea campaniei electorale a lui Crin Antonescu, bani cheltuiţi pentru realizarea şi distribuirea în Iaşi a mai multor materiale electorale inscripţionate cu numele candidatului PNL la Preşedinţie.

Conducerea PNL a stabilit în 2011 o strategie de achitare a acestor plăţi eşalonată pe doi ani de zile, strategia care însă nu s-a respectat. La finele anului, Fenechiu a deschis o acţiune în instanţă la Tribunalul Iaşi, dar aceasta a fost respinsă.

Fostul ministru a mai încercat şi în 2014 să îşi recupereze banii de la PNL, dar tentativa sa a eşuat, fiind respinsă de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Potrivit bzi.ro, firma lui Fenechiu - SC La Rocca SRL - a depus recent o "actiune in anulare" la aceeaşi instanţă vizând modificarea deciziei date de judecători in 2014. Iar suma de bani pe care fostul lider liberal o cere PNL nu mai este aceeaşi. De la un milion de euro, Fenechiu cere acum trei, adică nu mai puţin de 14 miliarde de lei vechi după calcularea penalităţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne