Relu Fenechiu vrea să-şi execute silit fostul partid

Condamnat la închisoare pentru că a vândut statului transformatoare "noi" luate de la fier vechi, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, vrea să-şi execute silit fostul partid - PNL.
Relu Fenechiu
Relu Fenechiu (Epoch Times România)

Aflat după gratii, unde se pare că nu o duce prea bine cu bani, Relu Fenechiu a decis să acţioneze un proces împotriva PNL pentru a-şi recupera o sumă de bani cheltuită într-una din campaniile electorale ale partidului.

În 2009, Relu Fenechiu a împrumutat PNL cu aproape un milion de euro pentru susţinerea campaniei electorale a lui Crin Antonescu, bani cheltuiţi pentru realizarea şi distribuirea în Iaşi a mai multor materiale electorale inscripţionate cu numele candidatului PNL la Preşedinţie.

Conducerea PNL a stabilit în 2011 o strategie de achitare a acestor plăţi eşalonată pe doi ani de zile, strategia care însă nu s-a respectat. La finele anului, Fenechiu a deschis o acţiune în instanţă la Tribunalul Iaşi, dar aceasta a fost respinsă.

Fostul ministru a mai încercat şi în 2014 să îşi recupereze banii de la PNL, dar tentativa sa a eşuat, fiind respinsă de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Potrivit bzi.ro, firma lui Fenechiu - SC La Rocca SRL - a depus recent o "actiune in anulare" la aceeaşi instanţă vizând modificarea deciziei date de judecători in 2014. Iar suma de bani pe care fostul lider liberal o cere PNL nu mai este aceeaşi. De la un milion de euro, Fenechiu cere acum trei, adică nu mai puţin de 14 miliarde de lei vechi după calcularea penalităţilor.