Regimul separatist transnistrean ar fi pus forţele armate în alertă

Potrivit agenţiei de ştiri transnistreană tiras.ru, regimul separatist de la Tiraspol ar fi pus forţele armate în alertă, pretinzând că se teme de agresiuni din partea Ucrainei şi Moldovei.
Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk. (VADIM DENISOV/AFP/Getty Images)
Gina Zaragiu
08.08.2014

Potrivit agenţiei de ştiri transnistreană tiras.ru, regimul separatist de la Tiraspol ar fi pus forţele armate în alertă, pretinzând că se teme de agresiuni din partea Ucrainei şi Moldovei.

Potrivit unei agenţiei de ştiri de la Tiraspol, regimul separatist transnistrean continuă să-şi mobilizeze forţele armate, temându-se de eventuale atacuri militare din partea Republicii Moldova şi Ucrainei. Site-ul tiras.ru raportează că noaptea de 6 spre 7 august au fost puse în alertă unităţi armate ale regimului de la Tiraspol şi că aceste acţiuni au fost sincronizate şi cu alte structuri de forţă din regiune. Se mai spune că izbucnirea unui pretins atac militar ar putea avea loc în jurul datei de 26 august, dar nu sunt oferite şi alte informaţii în acest sens.

Liderii separatişti de la Tiraspol s-au declarat ”îngrijoraţi” de consolidarea masivă a segmentului transnistrean al graniţei moldo-ucrainene, efectuată în ultimul timp de Ucraina. Oficialii republicii separatiste susţin că în cazul unor operaţiuni militare comune ale Chişinăului şi Kievului, Tiraspolul nu ar avea suficiente resurse proprii pentru a-şi menţinere status quo-ul şi păstra ”independenţa”

În ultimele zile, pe fondul crizei din Ucraina, regimul separatist transnistrean, a criticat săparea unui şanţ antitanc pe segmentul transnistrean al graniţei moldo-ucrainene precum şi ceea ce numeşte „blocada” pe care ar vrea s-o impună regiunii transnistrene Kievul şi Chişinăul.

Amintim, că Transnistria şi-a autoproclamat independenţa în 1990 şi nu este recunoscută de niciun stat membru al Naţiunilor Unite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor